spot_img

Journalist bag Bøllebank-dokumentar: “Historien står stadig”

Journalisten Kasper Søegaard skriver i en debattråd på Facebook, at P1 dokumentaren om Operation Bøllebank kommer online igen, når den er rettet til tre steder. Han arbejder tillige på en bog med nye afsløringer.

Hvis nogle troede, at sagen om Operation Bøllebank var slut, må de tro om igen. Fredag gav seernes og lytternes redaktør på DR, Jesper Termansen, ellers den tidligere oberst Lars R. Møller medhold i en klage over dokumentarudsendelsen “Løgnen om Operation Bøllebank”, som blev sendt på DR P1 Dokumentar den 5. januar.

Lars Møller kaldte udsendelsen “unfair”, “ensidig”, “fejlbehæftet” og “i strid med DR´s presseetiske regler”, og seernes og lytternes redaktør gav ham ret. I sin afgørelse skrev Jesper Termansen, at “DR erkender afgørende fejl” i dokumentaren og forklarer, at der ikke var dækning for rubrikken, at det var ærekrænkende og udokumenteret at beskylde Lars R. Møller for druk, at det var en fejl ikke at spørge ind til hans påståede alkoholforbrug, og at balancen mellem kilderne i dokumentarudsendelsen “ikke var i orden”.

Læs også: DR-chef: “Uha. Det her var ikke godt”

På den baggrund blev dokumentarudsendelsen fjernet fra DR’s hjemmeside. Men den kommer op igen, når den er blevet rettet til, skriver journalisten bag udsendelsen i en tråd på Facebook. Journalisten hedder Kasper Søegaard. Han producerede udsendelsen til P1 Dokumentar som freelancer, og trods ram kritik, rettelser og beklagelser lover han nu at arbejde videre med historien.

“Bemærk nu at vi fastholder historien men tilføjer tre ændringer. Titel, yderligere kilder og detaljer omkring alkohol. Derpå kommer udsendelsen på igen. Andet er der ikke i det, Lars – og jer andre. Historien står stadig,” skriver han henvendt til sin Facebook-ven og journalist-kollega Lars Fogt.

Læs også: DR forsvarede det uforsvarlige

Længere nede i samme tråd uddyber Kasper Søegaard, at han arbejder på en bog, “som går langt dybere i tingene end 26 minutters radiodokumentar. Bogen breder tingene ud – også med interessante kilder som offentligheden måske tror, bakker Møller op. Der er også afsnit om den øvrige presses dækning af sagen – det er interessant at se på. Det er i det hele taget et rigtigt spændende arbejde og jeg glæder mig til at den udkommer,” skriver han.

OLFI har spurgt Kasper Søegaard, om han vil uddybe sine kommentarer. Det ønsker han ikke. 

DR har fjernet dokumentarudsendelsen “Løgnen om Operation Bøllebank”, fordi “den rummede en række beklagelige fejl. Disse fejl vil blive rettet”, skriver DR på P1 Dokumentars hjemmeside og kalder nu bare udsendelsen “Om Operation Bøllebank”. Screendump fra dr.dk

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer