Amerikansk Seahawk helikopter styrtet i Stillehavet ved Guam

0
Den amerikanske destroyer USS Dewey (billedet) var på vej mod det kinesiske Hav med USS Carl Vinsons hangarskibsgruppe, da en Seahawk MH-60R (som vist påbilledet) styrtede i Stillehavet øst for Filippinerne. Foto: U.S. Navy/John Philip Wagner

Alle ombord overlevede, da en amerikansk Seahawk af typen MH-60R styrtede i Stillehavet. Hændelsen bliver i øjeblikket undersøgt, og den amerikanske flåde oplyser ingen nærmere omstændigheder ved styrtet.

Besætningen bestående af to piloter og et besætningsmedlem overlevede alle, da en amerikansk maritim helikopter af typen MH-60R Seahawk styrtede i Stillehavet nær Guam. Det skriver den amerikanske flåde U.S. Navy på sin hjemmeside onsdag. Hændelsen skete ifølge US Navy under udførelse af “rutinemæssige operationer”.

Læs også: Forsvarets nye maritime helikopter synker ved nødlanding på vand

GuamU.S. Navy oplyser imidlertid ikke, hvornår præcist hændelsen indtræf, eller hvad der er sket med helikopteren. Episoden undersøges ifølge U.S. Navy i øjeblikket. Helikopteren var deployeret på den amerikanske destroyer USS Dewey, som er en del af USS Carl Vinsons hangarskibsgruppe, der i øjeblikket er på vej mod Det Kinesiske Hav for at skabe ro omkring Nordkorea.

Læs også: Sikkerhed som vinden blæser

Ifølge U.S. Navy er ingen af besætningsmedlemmer umiddelbart komme noget til, men de bliver dog alle tilset af sundhedspersonalet på USS Dewey.

Oplysningerne om styrtet er særligt interessante set med danske øjne, da Forsvaret netop har købt ni Seahawk af samme type. Det skabte i december og januar en del debat, da Seahawken ikke har nødopdriftsmidler – det såkaldte flotation. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) var i januar indkaldt i et åbent samråd i Folketingets Forsvarsudvalg om sagen, som har skabt en del usikkerhed og nervøsitetblandt personellet i Helicopter Wing Karup, der skal flyve de nye helikoptere.

Du kan læse OLFIs tema om Seahawken her.

 

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer