spot_img

Amerikansk Seahawk helikopter styrtet i Stillehavet ved Guam

Alle ombord overlevede, da en amerikansk Seahawk af typen MH-60R styrtede i Stillehavet. Hændelsen bliver i øjeblikket undersøgt, og den amerikanske flåde oplyser ingen nærmere omstændigheder ved styrtet.

Besætningen bestående af to piloter og et besætningsmedlem overlevede alle, da en amerikansk maritim helikopter af typen MH-60R Seahawk styrtede i Stillehavet nær Guam. Det skriver den amerikanske flåde U.S. Navy på sin hjemmeside onsdag. Hændelsen skete ifølge US Navy under udførelse af “rutinemæssige operationer”.

Læs også: Forsvarets nye maritime helikopter synker ved nødlanding på vand

U.S. Navy oplyser imidlertid ikke, hvornår præcist hændelsen indtræf, eller hvad der er sket med helikopteren. Episoden undersøges ifølge U.S. Navy i øjeblikket. Helikopteren var deployeret på den amerikanske destroyer USS Dewey, som er en del af USS Carl Vinsons hangarskibsgruppe, der i øjeblikket er på vej mod Det Kinesiske Hav for at skabe ro omkring Nordkorea.

Læs også: Sikkerhed som vinden blæser

Ifølge U.S. Navy er ingen af besætningsmedlemmer umiddelbart komme noget til, men de bliver dog alle tilset af sundhedspersonalet på USS Dewey.

Oplysningerne om styrtet er særligt interessante set med danske øjne, da Forsvaret netop har købt ni Seahawk af samme type. Det skabte i december og januar en del debat, da Seahawken ikke har nødopdriftsmidler – det såkaldte flotation. Forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) var i januar indkaldt i et åbent samråd i Folketingets Forsvarsudvalg om sagen, som har skabt en del usikkerhed og nervøsitetblandt personellet i Helicopter Wing Karup, der skal flyve de nye helikoptere.

Du kan læse OLFIs tema om Seahawken her.

 

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer