spot_img

SF kalder forsvarsministeren i samråd om manglende flotation på Seahawk

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Holger K. Nielsen mener ikke, at sikkerheden er god nok i Forsvarets nye maritime helikopter. Han vil have udviklet flotation til Seahawken og kalder nu forsvarsministeren i samråd. Socialdemokraterne har stillet spørgsmål til ministeren.

Sikkerheden på Forsvarets nye maritime helikopter skal forbedres. Det mener SF’s grand old man – forsvars- og udenrigsordfører Holger K. Nielsen, som i 2012 selv var med til at stemme for købet af ni MH-60R Seahawk fra den amerikanske producent Lockheed Martin.

Holger K. Nielsen mener som SF's forsvars- og udenrigsordfører, at Forsvaret må få eftermonteret flotation på de ni nye danske Seahawk. Foto: Wikipedia
Holger K. Nielsen mener som SF’s forsvars- og udenrigsordfører, at Forsvaret må få eftermonteret flotation på de ni nye danske Seahawk. Foto: Wikipedia

Men i denne uge har OLFI afdækket, hvordan Seahawken går til bunds ved nødlanding på vand, og hvordan passagerer har stort set nul overlevelseschancer ved en nødlanding i havet en efterårsdag i Nordatlanten. Det gør Holger K. Nielsen bekymret, og han kræver derfor handling fra Forsvarets side.

»Hvis det er nødvendigt for, at sikkerheden er i orden, så skal man udvikle flotation og få det monteret. Man kan jo ikke byde hverken personellet eller eventuelle passagerer at flyve i en helikopter, hvor sikkerheden er så dårlig,« siger han.

Holger K. Nielsen vil på baggrund af denne uges afdækning af den manglende sikkerhed i Forsvarets nye helikopter kræve forsvarsminister Claus Hjorth Frederiksen (V) i samråd i Folketingets Forsvarsudvalg.

Læs også: Sikkerhed som vinden blæser

Også hos Socialdemokratiet har forsvarsordfører Henrik Dam Kristensen og tidligere forsvarsordfører Bjarne Laustsen læst OLFIs artikler med interesse. Socialdemokraterne har på baggrund af artiklerne bedt forsvarsministeren om at komme med en uddybende forklaring til forsvarsudvalget.

»Ja, vi har stillet nogle opklarende spørgsmål. Ind til vi har de svar, er vi helt trygge ved den nye helikopter – først og fremmest fordi, at der er tale om en gennemprøvet helikopter med en god sikkerhedsstatistik,« siger Bjarne Laustsen.

 

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer