spot_img

Læserne har talt: Han skal være ny forsvarschef

OLFIs læsere er ikke i tvivl. Hele 38 pct. vil have Michael Lollesgaard som ny forsvarschef. De tror dog, at en erfaren søofficer ender med at løbe med jobbet, og så dømmer de tre andre hærmænd ude.

Står det til OLFIs læsere, skal generalmajor Michael Lollesgaard være Danmarks næste forsvarschef, når general Peter Bartram fratræder sin stilling den 10. januar 2017. I alt 499 læsere har deltaget i OLFIs afsteming, som har kørt i perioden fra tirsdag eftermiddag til i dag kl. 12.00. Sammenlagt 495 personer har svaret på, hvem de selv ville udnævne som ny forsvarschef.

Af dem har 187 personer svarende til 38 pct. peget på generalmajoren, som i øjeblikket er chef for FN-missionen MINUSMA i Mali. Noget efter Michael Lollesgaard følger tre helt lige populære skikkelser. Det drejer sig om kontreadmiral Nils Wang med 59 stemmer (12 pct.) foruden de to “flyvere” Per Pugholm Olsen med 58 stemmer (12 pct.) og M.A.L.T. Nielsen med 59 stemmer (12 pct.). Nils Wang er i dag chef for Forsvarsakademiet, mens Per Pugholm Olsen – i daglig tale bare “PP” – er udsendt til Natos hovedkvarter i Bruxelles som Danmarks militære repræsentant, mens “Malt” er chef for flyverstaben (Flyvevåbnet).

Læs også: To forsvarschefer gjorde det bedre end de øvrige

I samme kategori er der et navn, som dukker op hele 15 gange i det felt, hvor læserne selv kunne foreslå deres egen kandidat. Det drejer sig om oberst Kim Kristensen, som er dronningens ceremonimester, tidligere chef for Hold 4 i Afghanistan og i øvrigt forfatter til bogen “Følg mig” om ledelse fra fronten.

Artiklen fortsætter under figuren … 

20161102_afstem_nyfc_spm1

Ellers tak til tre høje herrer

Spørger man derimod læserne, hvem de ville nedlægge veto mod som forsvarschef, skiller tre personer sig ud. Tilsammen har over 60 pct. stemt disse hærmænd helt ud i klitrækkerne på Kallesmærsk Hede i Oksbøl Øvelsesterræn. Læserne fik kun én svarmulighed og kunne dermed ikke sige nej tak til mere end en enkelt kandidat.

De tre personer er i nævnte rækkefølge generalløjtnant Bjørn Bisserup, som i dag er civilansat direktør i Forsvarsministeriets Koncernstyring (22 pct.), generalløjtnant og viceforsvarschef Per Ludvigsen (21 pct.) og generalmajor og hærchef H.-C. Mathiesen (18 pct.).

Læs også: Jagten er gået ind på forsvarschefens afløser

Det hører med til historien, at 10 pct. nedlægger veto mod kontreadmiral Nils Wang som forsvarschef, og der er da heller ingen af de listede ni kandidater, som går helt fri. Kontreadmiral Frank Trojahn er med syv stemmer (1 pct.) den, som færrest har problemer med som ny forsvarschef.

Artiklen fortsætter under figuren …

20161102_afstem_nyfc_spm2

Det bliver nok Nils Wang eller “PP”

OLFI stillede i alt tre spørgsmål. Det sidste handlede om hvem, som, læserne tror, bliver ny forsvarschef. Her adskiller svarene sig tydeligvis fra hvem, de håber på. Feltet er langt mere lige fordelt end i de to første spørgsmål, men kontreadmiral Nils Wang skiller sig dog ud som frontløber med 94 stemmer svarende til 19 pct. sammen med Per Pugholm Olsen med 90 stemmer (18 pct.).

Michael Lollesgaard får 67 stemmer (14 pct.), mens M.A.L.T. Nielsen med 62 stemmer får 13 pct. Det er i denne kategori påfaldende, at “Malt” har langt over dobbelt så mange stemmer som de to øvrige værnschefer – Frank Trojahn med 26 stemmer (5 pct.) og H.-C. Mathiesen med 25 stemmer (5 pct.).

Efter Peter Bartram meddelte sin afgang, har kilder i Forsvarsministeriet bekræftet over for OLFI, at der ikke bliver nogen ansøgningsrunde. Forsvarsminister Peter Christensen (V) vil selv udpege sin forsvarschef og bryder dermed med tidligere forsvarsminister Nick Hækkerups (S) model for ansættelse af en ny en forsvarschef. Forsvarsministeren har udtalt, at han “hurtigst muligt” vil træffe sin afgørelse om en ny forsvarschef.

Artiklen fortsætter under figuren …

20161102_afstem_nyfc_spm3

Ønsker du at se detaljerne i undersøgelsen, kan du gøre det ved at følge dette link.

Har du gode ideer til fremtidige afstemninger, er du velkommen til at sende OLFI et tip på info@olfi.dk

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer