spot_img

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne!

Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet mødt af den ene række efter den anden med røde advarsler, når jeg loggede ind i OLFIs back end og kontrolpanel for at lægge en ny artikel på siden. Med god grund. Jeg begyndte at arbejde på OLFIs hjemmeside tilbage i november-december 2015, og OLFIs hjemmeside er ikke siden blevet opdateret. Jo, naturligvis har jeg rettet til, tilføjet nye plugins og justeret hist og her.

Men den bagvedliggende maskine og det layoutmæssige tema var det samme med alle de begrænsninger, som det nu medfører. Med tiden dør gamle plugins, og nye sårbarheder dukker frem. Det har derfor længe været et ønske at opdatere OLFI til en mere moderne version 2.0, og det sker nu langt om længe.

Jeg synes egentlig også, at opgraderingen passer meget godt til tiden. Vi er to år inde i krigen i Ukraine, og det nye forsvarsforlig trådte i kraft den 1. januar. For to uger siden annoncerede regeringen en fremrykning at nye investeringer, og med krig og store ambitioner på det forsvarspolitiske område er det en god anledning til at fremtidssikre danskernes vigtigste kilde til nyheder, baggrund, analyser og debat om det emne, som i dag må betragtes som det samfundsmæssige allervigtigste.

Små og store ændringer

Hvad kan du så glæde dig over i det nye OLFI? Først og fremmest er siden blevet bredere, hvilket giver bedre plads og mulighed for at øge antallet af kolonner fra tre til fire. Samtidig har vi justeret lidt i skrifttyperne, så OLFI bliver lidt mere tidssvarende. Vi pifter forsiden med en kategori-boks til hver artikel, som vi har farvelagt sort-gule med inspiration i de runde skilte på Forsvarets militære områder.

Gennem årene har en del abonnenter efterlyst en login/log ud-knap, og den får I nu! Den er placeret i toppen af siden både på computer og telefon. Du skal dog stadig logge selvstændigt ind på selvbetjeningen, når du vil ændre dit abonnement, skifte adresse eller opsige det. Husk at opsige, inden en ny abonnementsperiode begynder, idet vi ellers automatisk trækker penge via dit kreditkort eller MobilePay for en nye periode af samme længde som den foregående.

Som en ny feature har vi installeret en oplæser, så du kan lytte til udvalgte artikler. Det vil typisk være de lidt længere artikler, som vi sætter vores AI-robot til at læse op.

En væsentlig forandring til tidligere er vores arkiv, som er blevet mere overskueligt og lettere at søge i, og så har vi opdateret alle vores kategorier. De er gjort mere logiske og følger organiseringen på Forsvarsministeriets område, så i stedet for at have kategorier for Hæren, Søværnet og Flyvevåbnet, hedder de nu Hærkommandoen, Søværnskommandoen og Flyverkommandoen. Vi håber, at det letter overblikket og så bær lige over med os, at vi endnu ikke har gen-kategoriseret alle de gamle artikler endnu. Det får vi gjort hen ad vejen.

Afventer godkendelse i EU

OLFI har heldigvis en sund økonomi, og antallet af abonnenter ligger på et ganske stabilt leje. Vi arbejder dog på en række initiativer, som forhåbentlig kan lokke flere kunder til, og dem skal I nok høre mere om. Helt konkret afventer vi en afgørelse i EU, som kan få meget stor betydning for OLFI.

Før sommer indgik politikerne på Christiansborg et nyt medieforlig, som bl.a. indeholdt en ny magasinpulje. Den er nærmest designet til at hjælpe OLFI. Men den kræver en godkendelse af EU, som stadig lader vente på sig. Godkender EU den nye støtteordning for specialmagasiner, forventer vi at kunne få del i den allerede i år. Sker det, vil vi kunne ansætte endnu en medarbejder, hvilket nærmest øjeblikkeligt vil betyde en langt større produktion af egenproduceret redaktionelt indhold til OLFI.

I 2023 overgik jeg fra at være ekstern vært på programmet Frontlinjen på Radio4 til, at OLFI blev ekstern producent. Det betød, at Kasper blev producer, og de seneste måneder har han tillige været medvært på programmet. Meget tyder på, at vi også fremover får lov at producere Frontlinjen på Radio4, og det skal I også nok høre mere om.

Mange nye tiltag koster imidlertid også penge, og vi justerer derfor priserne på både privat- og businessabonnementer per 1. maj. Du kan se de nye priser under abonnement. Hele abonnementsdelen er blevet mere overskuelig, og det er derfor nemt at logge ind via selvbetjeningen og ændre eller opsige dit abonnement, skifte adresse eller se din status.

Vi håber, at I tager godt imod OLFI version 2.0. Der er nok at skrive om og nok at dække. Velkommen indenfor – og tak, fordi du læser med!

Peter Ernstved Rasmussen etablerede OLFI i 2016 og er i dag også vært på programmet Frontlinjen på Radio4. Foto: Thomas Rønn

Andre læste også

Før eller siden er vi nødt til at sende Nato-tropper til Ukraine

DEBAT: Folk, der advokerer for en total ukrainsk sejr, må kalibrere deres retorik og strategi, for den kommer ikke, medmindre Nato engagerer sig militært i Ukraine, skriver debattør og historiestuderende Kasper Valentin Poulsen. Der er i sandhed sorte skyer over Ukraine i disse måneder. Både præsident Volodymyr Zelenskyj og hans...

Kommentér artiklen ...

9 KOMMENTARER

guest
9 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Leif Knudsen
Læser
Leif Knudsen
30. marts 2024 11:07

Brødteksten i artiklerne og kommentarerne er sat ned og ligger under, hvad man finder på andre netmedier. Det fremmer ikke læseslysten.

Poul Bjerrum
Læser
Poul Bjerrum
29. marts 2024 15:28

Tillykke med det ny design. Dog synes jeg, tekstlinierne er svære at læse pga. deres længde. 2-sp. sats foretrækkes. Jeg læser OLFI på en 17″ skærm.

Dennis Knudsen
Læser
Dennis Knudsen
2. april 2024 12:38

Skrifttyperne er ikke de mest letlæselige. Det fremstår småt og gnidret, og man griber sig selv i at knibe øjnene sammen, hvilket selvsagt ikke er rart.

Jørn Albertus
Læser
Jørn Albertus
2. april 2024 16:18

På telefonen fungerer det nye design fint. Men på min pc er brødtekst-spalten simpelthen for bred, og det gør teksten sværere at læse. Brødteksten kunne med fordel sættes et punkt op. Og så er det en uskik at bruge skrifttyper med fødder online.

Jørn Albertus
Læser
Jørn Albertus
2. april 2024 22:19

Og lige en tilføjelse til mit tidligere skriv. Først tak for et godt magasin, som jeg er glad for at betale for.

Jeg har som gammel webredaktør på et medie igennem mange år fuld forståelse for, at der skal ryddes op i back-end.

Men jeres nye design virker meget lidt gennemarbejdet. Hvorfor skal underrubrikken være centreret for eksempel? Billedteksterne anvender stadig en skrifttype, der ikke har fødder. Tak for det ;).

Hans Peter Michaelsen
Læser
Hans Peter Michaelsen
3. april 2024 9:01

Tillykke med designet. Men som mange andre skriver er brødteksten meget lille – man skal nærmeste bruge lup for at læse med.

Peter Christensen
Læser
Peter Christensen
14. april 2024 10:57

Gratulerer med den nye version – det ser meget bedre ud end tidligere.
Jeg har et mindre problem med at læse teksten i den enkelte artikel (eksempel: https://olfi.dk/2024/04/13/stop-nu-den-manipulerende-propaganda/). Fontstørrelsen er lidt i underkant af hvad jeg anser for optimalt – eller sagt på en anden måde: Jeg kan ikke læse teksten, den er for lille!!!

Bjørn Anker-Møller
Læser
Bjørn Anker-Møller
3. april 2024 7:51

Jeg kan ikke læse låste artikler selv om jeg er logget ind og alle fakturaer er betalt??

Nikolaj Jensen
Læser
Nikolaj Jensen
2. april 2024 10:52

tillykke med det nye website!

https://dr.dk

Seneste kommentarer