spot_img

Forsvaret hjælper Københavns Politi med bevogtningsopgaver efter skyderi i Field’s

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Soldater fra Forsvaret er kaldt ind til at afhjælpe med at løse bevogtningsopgaver, mens politiets efterforskning af søndagens skyderiet i Field’s pågår. Det skriver Københavns Politi på Twitter. Politikredsen vil dog ikke fortælle, hvor soldaterne befinder sig, eller hvor mange der er indkaldt.

Borgere i København vil i indeværende uge kunne støde ind i soldater fra Forsvaret, når de færdes rundt i byen. Det skyldes, at Københavns Politi har bedt om hjælp til at løse bevogtningsopgaver i hovedstaden, mens efterforskningen af søndagens masseskyderi i indkøbscentret Field’s pågår.

Det fremgår af flere tweets, som Københavns Politi har udsendt i kølvandet på den dramatiske episode i indkøbscentret i Ørestad. Heraf fremgår det, at Forsvaret bistår med at bevogte forskellige objekter relateret til søndagens skyderi i Field’s.

Artiklen fortsætter under tweetet …

»Vi har jo længe haft et godt samarbejde med Forsvaret, som har assisteret med bevogtningsopgaver. De har trådt til for at aflaste os i forbindelse med skyderiet i Field’s. Det har vi tweetet om både søndag og mandag for at forklare borgerne, hvorfor man kunne opleve grønne uniformer på steder rundt i byen,« skriver Københavns Politi i en kortfattet kommentar til OLFI.

Vil ikke oplyse om lokationer

Danske soldater har tidligere hjulpet politiet med bevogtningsopgaver i regi Operation Gefion. Blandt andet bevogtede Forsvaret efter terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i 2015 både synagogen i Krystalgade og den israelske ambassade i Hellerup, ligesom man stillede mandskab til grænsekontrol.

Opgaverne førte til frustrationer hos en del af soldaterne, som følte, at bevogtningsopgaverne var langt fra den klassiske soldatergerning. Samtidig lagde politiopgaverne beslag på mange ressoucer, og det blev derfor hilst velkomment, da Hærens soldater i forbindelse med forøgelsen af Forsvarets beredskab i februar blev trukket ud af Operation Gefion. Om det præcis de samme Gefion-opgaver, Forsvaret nu for en kort bemærkning løser igen, vil Københavns Politi ikke bekræfte.

»De præcise lokationer ønsker vi ikke at dele – ej heller antal af lokationer og mandskab,« skriver politikredsen.

Heller ikke Forsvarskommandoen har ønsket at fortælle, hvor soldaterne fra Forsvaret er indsat, men henviser til netop Københavns Politi. Her bekræfter man, at der er tale om en midlertidig assistanceopgave, som ophører, når efterforskningen er tilendebragt og Københavns Politi tilbage i almindeligt beredskab.

Andre læste også

Før eller siden er vi nødt til at sende Nato-tropper til Ukraine

DEBAT: Folk, der advokerer for en total ukrainsk sejr, må kalibrere deres retorik og strategi, for den kommer ikke, medmindre Nato engagerer sig militært i Ukraine, skriver debattør og historiestuderende Kasper Valentin Poulsen. Der er i sandhed sorte skyer over Ukraine i disse måneder. Både præsident Volodymyr Zelenskyj og hans...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Brandborg
Læser
Morten Brandborg
5. juli 2022 16:56

Her på Bornholm har Hjemmeværnspolitikompagniet i årevis assisteret politiet med en bred opgaveportefølje. Der er stort set opgaver hver uge. Ofte rykker mandskabet ud til gerningssteder med meget kort varsel.