spot_img

Forsvaret hjælper Københavns Politi med bevogtningsopgaver efter skyderi i Field’s

Soldater fra Forsvaret er kaldt ind til at afhjælpe med at løse bevogtningsopgaver, mens politiets efterforskning af søndagens skyderiet i Field’s pågår. Det skriver Københavns Politi på Twitter. Politikredsen vil dog ikke fortælle, hvor soldaterne befinder sig, eller hvor mange der er indkaldt.

Borgere i København vil i indeværende uge kunne støde ind i soldater fra Forsvaret, når de færdes rundt i byen. Det skyldes, at Københavns Politi har bedt om hjælp til at løse bevogtningsopgaver i hovedstaden, mens efterforskningen af søndagens masseskyderi i indkøbscentret Field’s pågår.

Det fremgår af flere tweets, som Københavns Politi har udsendt i kølvandet på den dramatiske episode i indkøbscentret i Ørestad. Heraf fremgår det, at Forsvaret bistår med at bevogte forskellige objekter relateret til søndagens skyderi i Field’s.

Artiklen fortsætter under tweetet …

»Vi har jo længe haft et godt samarbejde med Forsvaret, som har assisteret med bevogtningsopgaver. De har trådt til for at aflaste os i forbindelse med skyderiet i Field’s. Det har vi tweetet om både søndag og mandag for at forklare borgerne, hvorfor man kunne opleve grønne uniformer på steder rundt i byen,« skriver Københavns Politi i en kortfattet kommentar til OLFI.

Vil ikke oplyse om lokationer

Danske soldater har tidligere hjulpet politiet med bevogtningsopgaver i regi Operation Gefion. Blandt andet bevogtede Forsvaret efter terrorangrebet på Krudttønden og den jødiske synagoge i 2015 både synagogen i Krystalgade og den israelske ambassade i Hellerup, ligesom man stillede mandskab til grænsekontrol.

Opgaverne førte til frustrationer hos en del af soldaterne, som følte, at bevogtningsopgaverne var langt fra den klassiske soldatergerning. Samtidig lagde politiopgaverne beslag på mange ressoucer, og det blev derfor hilst velkomment, da Hærens soldater i forbindelse med forøgelsen af Forsvarets beredskab i februar blev trukket ud af Operation Gefion. Om det præcis de samme Gefion-opgaver, Forsvaret nu for en kort bemærkning løser igen, vil Københavns Politi ikke bekræfte.

»De præcise lokationer ønsker vi ikke at dele – ej heller antal af lokationer og mandskab,« skriver politikredsen.

Heller ikke Forsvarskommandoen har ønsket at fortælle, hvor soldaterne fra Forsvaret er indsat, men henviser til netop Københavns Politi. Her bekræfter man, at der er tale om en midlertidig assistanceopgave, som ophører, når efterforskningen er tilendebragt og Københavns Politi tilbage i almindeligt beredskab.

Andre læste også

Action24 viser, at soldaterne selv er den bedste reklame for Forsvaret

KOMMENTAR. Action24 var en saltvandsindsprøjtning uden sidestykke, og jeg har i nyere tid aldrig set så mange glade og smilende soldater. Messen i Fredericia viste, at soldaterne sælger billetter helt uden styrelsernes indblanding. Send soldaterne ud på mini-messer i alle garnisonsbyer! Ja, det koster, men det kan være dyrere...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Morten Brandborg
Læser
Morten Brandborg
5. juli 2022 16:56

Her på Bornholm har Hjemmeværnspolitikompagniet i årevis assisteret politiet med en bred opgaveportefølje. Der er stort set opgaver hver uge. Ofte rykker mandskabet ud til gerningssteder med meget kort varsel.