spot_img

Tysklands hærchef revser politikerne for ikke at tage flere års advarsler alvorligt

Den tyske hær er mere eller mindre tom og kan i den aktuelle krise med Rusland kun tilbyde landets politikere at melde begrænsede bidrag til Nato-alliancen. »Vi så det alle komme, men var ude af stand til at trænge igennem med vores argumenter,« skriver Tysklands hærchef i et opslag på sociale medier.

Det er ikke kun i Danmark, at forsvaret er udsultet og slet ikke parat til at møde truslen fra Rusland. I vores naboland mod syd ser det om muligt lige så slemt ud, og det fik torsdag den tyske hærchef til at skrive et ualmindeligt ærligt opslag på det sociale medie LinkedIn.

»Bundeswehr, den hær, som jeg har fået lov at være chef for, er mere eller mindre tom. De muligheder, som vi kan tilbyde vores politiske beslutningstagere som bidrag til alliancen, er yderst begrænsede. Vi så det alle komme og var ikke i stand til at trænge igennem med vores argumenter for at drage konklusionerne af Ruslands annektering af Krim. Det føles ikke godt,« skriver generalløjtnant Alfons Mais.

Artiklen fortsætter under LinkedIn-opslaget …

Han indleder sit indlæg med at beskrive, hvordan han vågnede torsdag morgen og indså, at der atter er krig i Europa. Den blev iværksat af Ruslands præsident Vladimir Putin med en invasion af Ukraine på samme dag, som den tyske hær afholdt en såkaldt ”værdidag” med baggrund i spørgsmålet: ”Hvad er vores formål?”

»Det har aldrig været lettere at gøre dette klart for den generation, som ikke levede under Den Kolde Krig. Jeg havde i mine 41 år lange tjeneste i fredstid ikke troet, at jeg igen skulle opleve en ny krig,« skriver Alfons Mais.

Han konstaterer samtidig, at det er på høje tid at erkende, at krigen i Afghanistan er slut, og at det er tid til at sadle om.

»Nato’s territorium er endnu ikke direkte truet, selv om vores partnere i Øst føler et konstant voksende pres. Hvis ikke vi nu lægger Afghanistan-missionen bag os og flytter os både strukturelt og materielt, vil vi ikke med udsigt til succes være i stand til at gennemføre vores forfatningsmæssige opgave og vores forpligtelser overfor Nato-alliancen.«

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Aslak Stage
Læser
Aslak Stage
25. februar 2022 12:29

Så mangler vi bare at Forsvarschefen Flemming Lentfer kommer på banen og siger det samme. Ikke at jeg regner med at danske politikere tager det alvorligt. Og at Flemming Lentfer tør.
Det er jo vigtigere med sociale, klimamæssige foranstaltninger og varmechecks til de hårdest ramte.
Og når man samtidig læser i aviserne at såkaldte militære sikkerhedseksperter, så som Mikkel Vedby Rasmussen og Peter Viggo Jakobsen, konstant påstår at oprustning af Forsvaret går udover velfærden i Danmark, så tror f….. at politikerne ikke tager sig sammen og sørger for et troværdigt forsvar.
Som tidligere skrevet så går det ikke udover velfærden i Finland, Norge eller Sverige at man har et stærkt forsvar eller styrker forsvaret.

Peter Kilde
Læser
Peter Kilde
25. februar 2022 13:02

I Danmark skal politikerne nok lade være med at forfremme nogen til generals-/admiralsniveau, som man ikke er sikker på at kunne (s)tyre…sådan slipper man for fagligt kompetente røster i forsvarsdebatten!

Aslak Stage
Læser
Aslak Stage
27. februar 2022 16:35

I Tyskland reagerede man prompte på forsvarschefens udmeldinger, situationens alvor og har set alvoren i øjnene. 100 mia Euro tilføres fra 2022 budgettet til det tyske forsvar og 2% af BNP skal bruges på forsvaret fremadrettet (eller mere)
Det er en historisk markering. Må det lægge et enormt pres på de danske politikere!
https://www.reuters.com/business/aerospace-defense/germany-hike-defense-spending-scholz-says-further-policy-shift-2022-02-27/

Sidst ændret 2 år siden af Aslak Stage
wedell chhristensen
Læser
wedell chhristensen
25. februar 2022 13:35

Vel går det ikke ud over velfærden at styrke Forsvaret. Det kræver dog, at man gør det intelligent. Hvem er “man”? Det er politikere, men sandelig også Forsvarets toneangivende officers-niveauer. Ligesom vi oplever en ny verdensorden i Europa, er det nødvendigt også at skabe en ny mental orden i Forsvarets tænkemåde. Det er der nok ikke mange der tør i Forsvaret og blandt satte politikere. De har jo hidtil levet “meget tilfredsstillende” på de eksisterende dogmer.

Michael Nielsen
Læser
Michael Nielsen
26. februar 2022 10:39

Hvis ikke general Flemming Lentfer vil melde ud på samme måde, så kan general Bjørn Bisserup jo gøre det. Der er jo også Admiral Tim Sloth Jørgensen.
Men der er også alle os andre. Vi kan også lægge pres på politikerne.
Vi kan:

  • Arrangerer demonstrationer til fordel for et styrket forsvar
  • Arrangerer demonstrationer til fordel for et fremrykket forsvarsforlig
  • Skrive til de enkelte politikere i Folketingets Forsvarsudvalg
  • Dele løbesedler ud på gader og stræder, til fordel for et styrket forsvar
  • starte underskriftsindsamlinger til ovenstående formål

Hver af os, har et individuelt ansvar for at Danmarks og Rigsfællesskabets forsvar bliver styrket. Vi har demokratiske muligheder for at påvirke politikerne.
Vi skal tage os sammen og bruge vores muligheder.
Alt For Danmark

Poul Lorenzen
Læser
Poul Lorenzen
25. februar 2022 21:35

Tyskland holder karneval hvert år. Hellau! De har mange fine udklædte soldater med her. De må kunne mobiliseres.