Tysklands hærchef revser politikerne for ikke at tage flere års advarsler alvorligt

6
Generalløjtnant Alfons Mais er chef for den tyske hær. I et opsigtsvækkende opslag på LinkedIn revser han de tyske politikere for at have siddet alle advarsler overhørige siden Ruslands annektering af Krim i 2014. Foto: Deutsche Bundeswehr/Mika Schmidt

Den tyske hær er mere eller mindre tom og kan i den aktuelle krise med Rusland kun tilbyde landets politikere at melde begrænsede bidrag til Nato-alliancen. »Vi så det alle komme, men var ude af stand til at trænge igennem med vores argumenter,« skriver Tysklands hærchef i et opslag på sociale medier.

Det er ikke kun i Danmark, at forsvaret er udsultet og slet ikke parat til at møde truslen fra Rusland. I vores naboland mod syd ser det om muligt lige så slemt ud, og det fik torsdag den tyske hærchef til at skrive et ualmindeligt ærligt opslag på det sociale medie LinkedIn.

»Bundeswehr, den hær, som jeg har fået lov at være chef for, er mere eller mindre tom. De muligheder, som vi kan tilbyde vores politiske beslutningstagere som bidrag til alliancen, er yderst begrænsede. Vi så det alle komme og var ikke i stand til at trænge igennem med vores argumenter for at drage konklusionerne af Ruslands annektering af Krim. Det føles ikke godt,« skriver generalløjtnant Alfons Mais.

Artiklen fortsætter under LinkedIn-opslaget …

Han indleder sit indlæg med at beskrive, hvordan han vågnede torsdag morgen og indså, at der atter er krig i Europa. Den blev iværksat af Ruslands præsident Vladimir Putin med en invasion af Ukraine på samme dag, som den tyske hær afholdt en såkaldt ”værdidag” med baggrund i spørgsmålet: ”Hvad er vores formål?”

»Det har aldrig været lettere at gøre dette klart for den generation, som ikke levede under Den Kolde Krig. Jeg havde i mine 41 år lange tjeneste i fredstid ikke troet, at jeg igen skulle opleve en ny krig,« skriver Alfons Mais.

Han konstaterer samtidig, at det er på høje tid at erkende, at krigen i Afghanistan er slut, og at det er tid til at sadle om.

»Nato’s territorium er endnu ikke direkte truet, selv om vores partnere i Øst føler et konstant voksende pres. Hvis ikke vi nu lægger Afghanistan-missionen bag os og flytter os både strukturelt og materielt, vil vi ikke med udsigt til succes være i stand til at gennemføre vores forfatningsmæssige opgave og vores forpligtelser overfor Nato-alliancen.«

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer