spot_img

Nu får også forsvarschefen en særlig rådgiver med politisk baggrund

Forsvarschef Flemming Lentfer henter civil assistance til Forsvarskommandoen for bedre at kunne navigere i det politiske miljø. Fra i dag er han udstyret med en civilansat og personlig særlig rådgiver med baggrund i Socialdemokratiet, som skal hjælpe ham med at kommunikere mere politisk.

For general Flemming Lentfer har det ikke været nogen let begyndelse i jobbet som ny forsvarschef. Flere sager har siden hans tiltrædelse i december illustreret, hvordan de militære og politiske brudflader i langt højere grad end tidligere smelter sammen. I medierne har forsvarschefen kunnet se sig selv fremstillet som en kuet skoledreng, der hverken måtte tale med pressen eller have sin egen mening.

Efter massiv kritik i pressen er der imidlertid åbnet en smule op. Samtidig har forsvarsminister Trine Bramsen (S) nedsat et politisk sekretariat i departementet, som skal understøtte ministerens politiske arbejde og formulere forsvarspolitiske visioner og målsætninger. Det er som et led i denne udvikling, at Flemming Lentfer nu rykker endnu længere ind på den politiske banehalvdel.

Det sker med ansættelsen af en ny særlig rådgiver til forsvarschefen, der fra og med i dag skal bistå forsvarschefen i forhold til udvikling og realisering af regeringens forsvarspolitik samt presse, kommunikation og øvrig rådgivning. Det skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Særlig rådgiver kommer fra landbruget

Valget er faldet på den 42-årige Bente Brachmark Hansen, som ”er vokset op” i Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU). Hun har en Master i Politisk Kommunikation fra Roskilde Universitetscenter og kommer fra en stilling som kommunikationschef i Landbrugsstyrelsen. Hun har tillige i en periode været lobbyist for plantefoderbranchen.

Bente Brachmark Hansen er ikke i tvivl om, at hendes kompetencer er både efterspurgte og nødvendige.

»Det kan være vanskeligt for topofficerer som forsvarschefen at kommunikere effektivt og agere agilt i krydsfeltet mellem politikere, uniformeret personel og det civile embedsværk. Det bliver min rolle at være bindeled og facilitator for en konstruktiv dialog med udgangspunkt i den forvaltningspraksis, jeg er skolet i gennem min uddannelse og i mine tidligere jobs,« forklarer Bente Brachmark Hansen.

Hun får kontor ved siden af forsvarschefen og bliver indplaceret i lønramme 38. Den nyudnævnte særlige rådgiver er dog ikke helt på bar bund med det militærfaglige. Bente Brachmark Hansen udnyttede således sin værneret og aftjente værnepligt ved Telegrafregimentet i Fredericia i sommeren 1999.

»Det var dengang, at vi havde grønne baretter. Så jo. Jeg kan godt kende forskel på en kampvogn og et kampfly. Gennem min tid i landbruget og foderbranchen har jeg samtidig fået et indgående kendskab til den danske natur, som stadig spiller en vigtig rolle i det at være soldat,« siger Bente Brachmark Hansen til OLFI.

OBS: Denne artikel var en aprilsnar

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

6 KOMMENTARER

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
1. april 2021 14:29

Var skisme ved at tro Trine havde lavet ham om til en hånddukke, men så så på kalenderen, håber det er datoen der spinder toppen 😉

Hans Peter Michaelsen
Læser
Hans Peter Michaelsen
1. april 2021 9:55

God aprilsnar – point for navnet Brachmark. Giver mindelser om Selvsvings hedengangne interviews med Oberst PMV Haubitser.

Max Caysey
Læser
Max Caysey
1. april 2021 9:18

Jeg håber den nye PA har læst Supreme Command…

Peter Nielsen
Læser
Peter Nielsen
1. april 2021 6:12

Nu er der jo allerede en Kommunikationsafdeling i selve Forsvarskommandoen med en oberst i spidsen. Skal den så fjernes?

En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
1. april 2021 6:45

Hvad dato har vi i dag ??

En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
1. april 2021 6:08

Jeg bliver mere og mere, glad for jeg snart skal pensioneres.

Og ja, denne “viceforsvarschef” de her har ansat til ham, hun er da en rigtig kriger kan jeg læse, det kan kun blive godt.

Men nu er det jo 1. april, så hvem ved 😉