Nu får også forsvarschefen en særlig rådgiver med politisk baggrund

Forsvarschef Flemminig Lentfer under præsentationen af Arktisk kapacitetspakke på Kastellet den 10. februar 2021. Foto: Ernstved

Forsvarschef Flemming Lentfer henter civil assistance til Forsvarskommandoen for bedre at kunne navigere i det politiske miljø. Fra i dag er han udstyret med en civilansat og personlig særlig rådgiver med baggrund i Socialdemokratiet, som skal hjælpe ham med at kommunikere mere politisk.

For general Flemming Lentfer har det ikke været nogen let begyndelse i jobbet som ny forsvarschef. Flere sager har siden hans tiltrædelse i december illustreret, hvordan de militære og politiske brudflader i langt højere grad end tidligere smelter sammen. I medierne har forsvarschefen kunnet se sig selv fremstillet som en kuet skoledreng, der hverken måtte tale med pressen eller have sin egen mening.

Efter massiv kritik i pressen er der imidlertid åbnet en smule op. Samtidig har forsvarsminister Trine Bramsen (S) nedsat et politisk sekretariat i departementet, som skal understøtte ministerens politiske arbejde og formulere forsvarspolitiske visioner og målsætninger. Det er som et led i denne udvikling, at Flemming Lentfer nu rykker endnu længere ind på den politiske banehalvdel.

Det sker med ansættelsen af en ny særlig rådgiver til forsvarschefen, der fra og med i dag skal bistå forsvarschefen i forhold til udvikling og realisering af regeringens forsvarspolitik samt presse, kommunikation og øvrig rådgivning. Det skriver Forsvarskommandoen i en pressemeddelelse.

Særlig rådgiver kommer fra landbruget

Valget er faldet på den 42-årige Bente Brachmark Hansen, som ”er vokset op” i Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU). Hun har en Master i Politisk Kommunikation fra Roskilde Universitetscenter og kommer fra en stilling som kommunikationschef i Landbrugsstyrelsen. Hun har tillige i en periode været lobbyist for plantefoderbranchen.

Bente Brachmark Hansen er ikke i tvivl om, at hendes kompetencer er både efterspurgte og nødvendige.

»Det kan være vanskeligt for topofficerer som forsvarschefen at kommunikere effektivt og agere agilt i krydsfeltet mellem politikere, uniformeret personel og det civile embedsværk. Det bliver min rolle at være bindeled og facilitator for en konstruktiv dialog med udgangspunkt i den forvaltningspraksis, jeg er skolet i gennem min uddannelse og i mine tidligere jobs,« forklarer Bente Brachmark Hansen.

Hun får kontor ved siden af forsvarschefen og bliver indplaceret i lønramme 38. Den nyudnævnte særlige rådgiver er dog ikke helt på bar bund med det militærfaglige. Bente Brachmark Hansen udnyttede således sin værneret og aftjente værnepligt ved Telegrafregimentet i Fredericia i sommeren 1999.

»Det var dengang, at vi havde grønne baretter. Så jo. Jeg kan godt kende forskel på en kampvogn og et kampfly. Gennem min tid i landbruget og foderbranchen har jeg samtidig fået et indgående kendskab til den danske natur, som stadig spiller en vigtig rolle i det at være soldat,« siger Bente Brachmark Hansen til OLFI.

OBS: Denne artikel var en aprilsnar

guest
6 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer