spot_img

Hooold inde! Du må gerne læse OLFIs nyhedsbrev uden at betale abonnement

KOMMENTAR: Mange har fået redaktørens formulering om snyltere galt i halsen. Formuleringen var uheldig og møntet på dem, der læser låste artikler ved at misbruge andres login. Den var ikke møntet på alle jer, der abonnerer på OLFIs nyhedsbrev uden at være betalende abonnenter.

Kommunikation kan være en vanskelig størrelse. Som redaktør på OLFI har jeg gjort det til en mærkesag at skrive tingene lige ud. Jeg tror, at det er nødvendigt at kalde en feltspade for en feltspade, men det skal ske uden at forfladige sproget og uden at tale hverken nedsættende eller anklagende. Det kom jeg vist til i min seneste artikel om nye tiltag på OLFI.

Artiklen var et tydeligt eksempel på uklar og uhensigtsmæssig kommunikation, da jeg skrev om at få snylterne til at betale for de artikler, som de gerne ville læse, men ikke ønsker at betale for. For hvilke abonnenter mente jeg egentlig? Man kan jo godt være en interesseret abonnent på OLFIs nyhedsbrev uden at have lyst til at betale for et abonnement på OLFI. Det misforstod desværre nogle modtagere af nyhedsbrevet, som vi sendte ud onsdag med artiklen om tiltagene på OLFI.

De troede, at min kritik var rettet mod alle jer mange tusinde trofaste modtagere af nyhedsbrevet, som ikke har købt et abonnement. Man må selvfølgelig gerne abonnere på OLFIs nyhedsbrev uden at betale for at læse OLFIs artikler. Da jeg skrev om at få snylterne til at betale, hentydede jeg i stedet til dem, som misbruger andres login og uretmæssigt snyder sig til at at læse de artikler, som er gemt bag en betalingsmur, og som er hele grundlaget og fundamentet for OLFIs forretning.

Jeg har gennem det seneste år fået en del henvendelser fra venlige læsere og abonnenter, som kunne fortælle, hvordan login blev delt mellem flere brugere, ligesom artikler er blevet printet eller videresendt på mail til ikke-abonnenter. Det er dem, som mere eller mindre fast læser de låste betalingsartikler på andres abonnementer, som jeg kalder snyltere. Ikke dig, der blot ønsker at følge med ved at abonnere på nyhedsbrevet.

Vil gerne sige tak for støtten

Som en uddybning kan jeg fortælle, at det på trods af moderne teknologi stadig koster penge at producere journalistik. Jeg er glad for i dag at kunne udbetale en rimelig løn til mig selv, lige som de fleste andre, der udfører et arbejde. På samme måde skriver Kasper Junge Rørbye Wester ikke gratis, og derfor er det helt afgørende at få penge i kassen. Uden en sund økonomi bliver der ingen journalistik eller artikler, og så kunne vi lige så godt lukke.

Jeg vil derfor benytte lejligheden til at sige alle trofaste og betalende abonnenter tak for opbakningen. Den er helt afgørende for, at OLFI også fremadrettet kan holde magthaverne i ørerne og i øvrigt oplyse og informere om udviklingen inden for dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. Det kommer vi til at gøre meget mere i 2021 med Kasper Junge Rørbye Wester om bord på fuld tid og med et øget fokus på opinionsstoffet.

Det glæder mig naturligvis også, at misforståelsen i min kommentar og i nyhedsbrevet ikke har resulteret i en læserflugt. Tvært om har flere af jer skrevet, at det må være jer, jeg kalder snyltere, hvorefter I har tegnet abonnement. I er ikke snyltere og tusind tak for støtten!

Hvis du endnu ikke abonnerer på OLFI, men gerne vil med om bord, kan du tegne et abonnement i bunden af denne artikel. Frem til den 30. april kan du købe et årsabonnement for 400 kr. Fra den 1. maj stiger et årsabonnement til 500 kr., og den 1. januar 2022 stiger det igen til 600 kr. Så benyt dig gerne af lejligheden til at støtte den frie og uafhængige presse og få adgang til OLFIs efterhånden omfattende artikelunivers og spar penge ved at gøre det nu i stedet for at vente et par måneder. Jeg skulle mene, at et abonnement på OLFI er alle pengene værd.

Så siger jeg til gengæld undskyld for en uheldig formulering, som lidt for mange misforstod og fik galt i halsen.

Du kan til hver en tid opsige abonnementet eller ændre det til en anden type. Du kan i øvrigt læse vilkårene for OLFI’s abonnementer ved at klikke på linket i betalingsformularen.

Vælg mellem et af følgende abonnementer:


 

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mikael Friis
Læser
Mikael Friis
14. januar 2021 11:32

Tag det roligt, Peter. Hvis man vil, kan man jo misforstå alting, men din anklage mod snylterne er formentlig kun blevet misforstået af snyltere med dårlig samvittighed. Normalt begavede læsere kan selvfølgelig sagtens forstå, hvad du mener.

Keep up the good work!

En gammel kriger
Læser
En gammel kriger
15. januar 2021 6:18

Men jeg undrer mig over, at i ikke reagerer, når jeg skriver og beder jer ændre min e-mail.
Således jeg kan få et nyt aktiveringslink, og det er efter hånden et godt stykke tid siden, jeg gjorde dette er par gange.
Men det kan jo betyde så meget.