Auditørkorpset går ind i sag om chefen for Frømandskorpset efter OLFIs interview

0

Forsvarskommandoen har i dag bedt auditørkorpset afklare, om der er foregået embedsmisbrug i Frømandskorpset. Jens Birkebæk Bach er som chef under mistanke for at have udført vennetjenester og modtaget gaver, ligesom der er mistænkelige forhold ved valg af motorer til Frømandskorpsets nye både.

Mistanke om vennetjenester, modtagelse af gaver samt forhold omkring anskaffelsen af motorer til Frømandskorpsets nye både har i dag fået Forsvarskommandoen og Specialoperationskommandoen til at bede Forsvarsministeriets Auditørkorps afklare, om der er foregået embedsmisbrug i Frømandskorpset. Det skriver Forsvarskommandoen mandag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Reaktionen kommer efter et interview, som OLFI fredag gennemførte med chefen for Frømandskorpset. Han er kommandørkaptajn, hedder Jens Birkebæk Bach og går i Frømandskorpset under kaldenavnet “Pusling”.

Artiklen fortsætter under billedet …

20191111 TEASER FKP Pusling
Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om muligt magtmisbrug i Frømandskorpset …

“En sådan mistanke kan jeg naturligvis ikke sidde overhørig. Hvis der er foregået noget, der ikke skal i Frømandskorpset, så skal det undersøges. Derfor er det vigtigt for mig, at auditørerne nu ser på sagen,” siger chef for generalmajor Peter Boysen, som Specialoperationskommandoen.

Forsvarschefen overvejer yderligere skærpelser og tiltag

Jens Birkebæk Bach er privat ven med kapelmester Claes Antonsen, som har bandet Antonelli Orchestra. Det er bedst kendt som husorkester i Vild med Dans på TV2. I interviewet med OLFI fortæller Jens Bach, at bandet har spillet ved en privat fest for chefen, og at Jens Bach betalte bandet med nogle flasker rom. Af Forsvarskommandoens pressemeddelelse fremgår det, at bandet har spillet ved en fødselsdagsarrangement i Frømandskorpset.

I september besøgte Claes Antonsen og Antonelli Orchestra så Frømandskorpset i Kongsøre ved Isefjorden, hvor bandet blandt andet blev udfordret med en række oplevelser ud over det sædvanlige. Men også købet af nye motorer vækker mistanke om urent trav.

“Der er tale om alvorlige påstande, som er skadelige for Forsvarets og specialstyrkernes omdømme. Det er klart, at det er vigtigt, at vi nu får afklaret, hvad der er op og ned i sagen. Jeg har i dag haft en samtale med chefen for Specialoperationskommandoen om forholdene på specialoperationsområdet,” siger forsvarschef Bjørn Bisserup, som nu vil se på, om der skal ske yderligere skærpelser og tiltag.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer