spot_img

Auditørkorpset går ind i sag om chefen for Frømandskorpset efter OLFIs interview

Forsvarskommandoen har i dag bedt auditørkorpset afklare, om der er foregået embedsmisbrug i Frømandskorpset. Jens Birkebæk Bach er som chef under mistanke for at have udført vennetjenester og modtaget gaver, ligesom der er mistænkelige forhold ved valg af motorer til Frømandskorpsets nye både.

Mistanke om vennetjenester, modtagelse af gaver samt forhold omkring anskaffelsen af motorer til Frømandskorpsets nye både har i dag fået Forsvarskommandoen og Specialoperationskommandoen til at bede Forsvarsministeriets Auditørkorps afklare, om der er foregået embedsmisbrug i Frømandskorpset. Det skriver Forsvarskommandoen mandag eftermiddag i en pressemeddelelse.

Reaktionen kommer efter et interview, som OLFI fredag gennemførte med chefen for Frømandskorpset. Han er kommandørkaptajn, hedder Jens Birkebæk Bach og går i Frømandskorpset under kaldenavnet “Pusling”.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om muligt magtmisbrug i Frømandskorpset …

“En sådan mistanke kan jeg naturligvis ikke sidde overhørig. Hvis der er foregået noget, der ikke skal i Frømandskorpset, så skal det undersøges. Derfor er det vigtigt for mig, at auditørerne nu ser på sagen,” siger chef for generalmajor Peter Boysen, som Specialoperationskommandoen.

Forsvarschefen overvejer yderligere skærpelser og tiltag

Jens Birkebæk Bach er privat ven med kapelmester Claes Antonsen, som har bandet Antonelli Orchestra. Det er bedst kendt som husorkester i Vild med Dans på TV2. I interviewet med OLFI fortæller Jens Bach, at bandet har spillet ved en privat fest for chefen, og at Jens Bach betalte bandet med nogle flasker rom. Af Forsvarskommandoens pressemeddelelse fremgår det, at bandet har spillet ved en fødselsdagsarrangement i Frømandskorpset.

I september besøgte Claes Antonsen og Antonelli Orchestra så Frømandskorpset i Kongsøre ved Isefjorden, hvor bandet blandt andet blev udfordret med en række oplevelser ud over det sædvanlige. Men også købet af nye motorer vækker mistanke om urent trav.

“Der er tale om alvorlige påstande, som er skadelige for Forsvarets og specialstyrkernes omdømme. Det er klart, at det er vigtigt, at vi nu får afklaret, hvad der er op og ned i sagen. Jeg har i dag haft en samtale med chefen for Specialoperationskommandoen om forholdene på specialoperationsområdet,” siger forsvarschef Bjørn Bisserup, som nu vil se på, om der skal ske yderligere skærpelser og tiltag.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer