spot_img

Politiet har rejst sigtelse mod tidligere finansdirektør i Forsvarskommandoen

Forsvarskommandoens tidligere finansdirektør er blevet afhørt af Midt- og Vestjyllands Politi, som også har rejst sigtelse mod hende. Hun er mistænkt for at have givet sin vicechef og hemmelige kæreste tillæg og vederlag uden at oplyse sine foresatte om sin egen inhabilitet.

Efter otte måneders efterforskning har Midt- og Vestjyllands Politi rejst sigtelse mod den tidligere finansdirektør i Forsvarskommandoen. Hun har initialerne AE og har lige været på barsel med det barn, som hun fik med sin kæreste og nu tidligere vicechef i økonomidivisionen i Karup. I forbindelse med sigtelsen er hun også blevet afhørt, oplyser Midt- og Vestjyllands politi til OLFI.

Ganske pludseligt sagde hun i sommer sin stilling som finansdirektør op midt i sin barsel og forlod Forsvarskommandoen med udgangen af juli. Hun var inden overdragelsen af sagen til politiet i marts under efterforskning af Forsvarsministeriets Auditørkorps, som gik ind i sagen efter omfattende skriverier om nepotisme og inhabilitet i Forsvaret afdækket i dette medie for et år siden.

Finansdirektøren var ansvarlig for et budget på omkring 10 mia. skattekroner. Fra juni 2014 var hun den nærmeste økonomiske rådgiver for forsvarschefen og de tre værnschefer – herunder generalmajor og hærchef Hans-Christian Mathiesen, som i øjeblikket er fritaget for tjeneste og sigtet for magtmisbrug. Som øverste chef i økonomidivisionen arbejdede AE i Karup og refererede direkte til Forsvarsministeriets departement.

Artiklen fortsætter under billedet …

Klik på billedet, hvis du vil læse artiklen om finansdirektør AE, som tildelte sin kæreste et engangsvederlag på 60.000 kr. uden at orientere foresatte myndighed om sin inhabilitet …

Tilbage i 2015 ansatte hun en mandlig major, som under AE blev udnævnt til oberstløjtnant og dermed blev medlem af Forsvarets chefgruppe. Han avancerede siden til vicechef for AE, mens han havde et kærlighedsforhold til sin chef og deltog på en række tjenesterejser med direktøren. Politiets efterforskning kredser om, hvornår direktøren indledte dette forhold til sin allernærmeste medarbejder for derved at kunne klarlægge, om hun som chef muligvis har hjulpet ham med karrieren og derved forbrudt sig mod forvaltningslovens regler om inhabilitet.

Da finansdirektøren i foråret 2018 blev gravid med parrets fælles barn, søgte oberstløjtnanten væk fra økonomidivisionen og har siden haft at karriereforløb, som i december 2018 kulminerede med en stilling som bataljonschef ved Jydske Dragonregiment.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer