spot_img

Selvmordsbomber udgiver sig for at være journalist og dræber 25 i Kabul

To selvmordsbomber har kostet mindst 25 mennesker livet i et centralt kvarter i den afghanske hovedstad, Kabul. Mindst 45 meldes såret, siger Hashmat Stanekzai, talsmand ved politiet i byen. Blandt de dræbte er ni repræsentanter fra pressen.

To selvmordsbomber har kostet mindst 25 mennesker livet i et centralt kvarter i den afghanske hovedstad, Kabul. Mindst 45 meldes såret, siger Hashmat Stanekzai, talsmand ved politiet i byen. Blandt de dræbte er ni repræsentanter fra pressen.

Den britiske avis The Guardian skriver, at det er en af de blodigste dage for pressen i Afghanistan siden Talibans fald i 2001. Blandt de dræbte er en reporter fra BBC, en fotograf fra det franske nyhedsbureau AFP og en kameramand fra et lokalt medie. En fotograf fra nyhedsbureauet Reuters blev lettere såret af granatsplinter.

Islamisk Stat hævder at stå bag bomberne, der eksploderede mandag morgen lokal tid. Angrebene, der menes at være koordineret, ramte i kvarteret Shash Darak, hvor Natos hovedkvarter og flere ambassader ligger.

Udløste andet angreb ved at foregive at være journalist

Den første selvmordsbomber kom til stedet på motorcykel. Det andet angreb skulle ramme dem, som hastede til for at hjælpe ofrene for den første bombe, fortæller Stanekzai ifølge nyhedsbureauet AP. Den anden selvmordsbomber ankom til fods. Han gik ifølge politiet ind i flokken af journalister, som var i færd med dækningen af den første bombe.

Han lod ifølge politiets talsmand som om, at han selv skulle rapportere fra angrebet. Stående blandt journalisterne detonerede han sin bombe. Politichefen Dawood Amin siger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at flere udenlandske kontorer er placeret i det område, hvor eksplosionerne fandt sted.

Området blev straks afspærret, og politiet er i gang med at efterforske angrebene. I sidste uge angreb Islamisk Stat (IS) et kontor for vælgerregistrering i Kabul. Omkring 60 personer blev dræbt. Og i sidste måned angreb IS en shiitisk helligdom i hovedstaden, hvor 31 blev dræbt.

Andre læste også

»Den sikkerhedspolitiske situation og ændringer i vores opgavefokus udfordrer os«

Abonnement
Chefen for Flyverkommandoen erkender i et skriftligt svar til OLFI, at de unge piloter er pressede. Han lover, at man fra flyveledelsens side er i gang med at adressere udfordringerne, men han vil ikke stille op til interview og svare på spørgsmål. Nej. Generalmajor Jan Dam ønsker som chef for...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer