spot_img

Chefen for Marinestaben afviser: Søværnskommando bliver ikke til SKO

Chefen for Marinestaben afviser, at forkortelsen SKO er på tale til den nye Søværnskommandoen. Ifølge ham er SVK til gengæld et godt bud. Læs OLFIs forklaring på, hvordan oplysningen om SKO åbenbart kunne være en and.

Nej, den nye søværnskommando kommer ikke til at blive forkortet SKO, som OLFI skrev i går. Det slår kontreadmiral Torben Mikkelsen, som er chef for Marinestaben, fast i en kommentar til artiklen på Facebook.

”Sikke noget vrøvl det hele. Forkortelsen for den nye kommende Søværnskommando er selvfølgelig ikke SKO. Jeg aner ikke hvor det kommer fra. I hvert tilfælde ikke med baggrund i god research.”

Læs også: Forsvarskommandoen genopstår, og Søværnskommandoen bliver til SKO i stedet for SOK

I et kortfattet svar til undertegnede skriver Torben Mikkelsen, at Søværnskommandoen i den nye struktur atter bliver en værnskommando og ”dermed en del af den entydige operative struktur”.

”Forkortelse og engelsk navn er endnu ikke endeligt, men jeg har selvfølgelig en idé herom, og det er ikke SKO.”

SVK er nok ikke noget dårligt bud på en forkortelse

Hvad er det så? Det vil Torben Mikkelsen ikke svare på, men han giver alligevel et tydeligt fingerpeg på Facebook. Det sker som kommentar til den tidligere formand for HOD, Bent Fabricius, som foreslår ”SVK som i de rigtigt gode gamle dage?”

”SVK er nok ikke det dårligste bud,” svarer Torben Mikkelsen.

Han fortælle videre, at fordi forholdene omkring Danmark har ændret sig, skal Forsvaret bruge en enstrenget operativ struktur til at håndtere hele spektret af fred, krise og krig. Ifølge marinestabschefen kræver en omskiftelig verden, at man kan agere og reagere, når det et nødvendigt.

Artiklen fortsætter under billedet …

Ifølge Torben Mikkelsen er forkortelsen SVK ikke noget dårligt bud. Screendump: Facebook

”Det er jo ikke for sjov, at vi laver det her. Det er faktisk, fordi vi dermed bliver mere effektive og dygtigere, hvis det utænkelige måtte ske, og vi reelt skal til at forsvare Danmark eller hjælpe en allieret for alvor. Hvis nogle kan få lidt grin ud af det, så er det helt OK for mig. Og kommer det så til at koste lidt? Ja det gør det jo nok. Men det er sjældent, at noget i denne verden er gratis. Alternativet er at lade stå til, og det er vel heller ikke så genialt bevidst ikke at udnytte det, som vi kan til det samlede forsvar af Danmark?,” skriver Torben Mikkelsen.

Chefen for Marinestaben svarer kun på Facebook

Hvordan kunne OLFI så få den overbevisning, at SKO rent faktisk var den forkortelse, som man arbejdede seriøst med i Forsvarets øverste ledelse? Svaret er, at det kunne OLFI, fordi normalt pålidelige kilder fortalte det. Var det så en fejl? Ja, åbenbart.

Det hører med til historien, at OLFI kontaktede Torben Mikkelsen tirsdag for at få en kort kommentar om den nye søværnskommando. Han lovede at vende tilbage via sin MA, og siden hørte OLFI aldrig mere. Torben Mikkelsen ønsker i dag ikke at stille op til interview, og derfor må OLFI nøjes med citater fra Facebook.

Pressevagten i forsvarskommandoen fortæller til OLFI, at Forsvaret først har en kommentar mandag. OLFI beklager, hvis oplysningen om forkortelsen SKO var en and.

OBS: OLFI åbnede onsdag for abonnementer, og du vil fremover skulle være betalende abonnent for at have fuld adgang til alle OLFIs artikler. Det koster 35 kr. om måneden, eller 300 kr. om året. Det første år kan du få for bare 150 kr. eller 12,50 kr. om måneden. Skynd dig at slå til, for tilbuddet gælder kun til udgangen af maj. 

[xyz-ihs snippet=”CSS”]

Vælg det abonnement, der passer til dig eller din virksomhed

 

Er du allerede abonnent?
Log ind her:

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer