spot_img

Tidligere forsvarschef Knud Bartels bliver boganmelder på OLFI

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

General Knud Bartels var forsvarschef fra 2009 til 2011 og fortsatte karrieren som chef for Natos militærkomité. I dag er den historieinteresserede topofficer en aktiv pensionist, som nyder at fordybe sig i bøger om militær – til glæde for OLFIs læsere.

Det kan nogle gange være en udfordring at få tid til at skrive, når man driver et medie ene mand. Derfor glæder det mig inderligt, hver gang kloge mennesker tilbyder sig med debatindlæg, blogindlæg eller kommentarer til historier på OLFI. Jo flere forskellige signaturer, der udgør holdet af skribenter, jo mere alsidig og nuanceret bliver OLFI.

Jeg er derfor utroligt glad for at kunne præsentere en kapacitet af de helt store, når det kommer til militærhistorie. Den tidligere forsvarschef og formand for Natos militærkomité, Knud Bartels, debuterer i dag som boganmelder på OLFI. Knud Bartels vil løbende skrive om bøger med militærfagligt indhold, som interesserede kan hente inspiration i.

Selv lægger Knud Bartels ikke skjul på, hvad der driver ham og får ham til at tilbyde sig selv som boganmelder.

Målet er at skabe interesse for krigshistorie

“Naturligvis er nogle af disse emner uden relevans for debatten om forsvaret – og dog. Mister vi af sigte, hvad sagen drejer sig om, bliver Forsvaret blot en bureaukratisk institution uden reelt formål ud over at leve op til en række internationale aftaler. Mit mål er at skabe interesse for krigshistorie, selvstudium og glæde ved erhvervet viden,” siger Knud Bartels.

Han læser ofte bøger på engelsk, og jeg har valgt at lade engelske citater optræde uden oversættelse, som anmelderen har skrevet dem. Det gør jeg ud fra den betragtning, at potentielle læsere af Knud Bartels’ anmeldelser formentlig ikke vil have vanskeligheder ved at forstå teksten.

I anledning af den 9. april kan du læse Knud Bartels anmeldelse af bogen “Anatomy of a Campaign – The British Fiasco in Norway, 1940” her. Jeg håber, at du vil sætte pris på Knud Bartels indsigtsfulde bidrag til OLFI!

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Anders Bang Christoffersen
Læser
Anders Bang Christoffersen
10. april 2018 13:37

Det bliver godt