spot_img

Sergej Skripal i bedring efter giftgasangreb

Den russiske tidligere dobbeltagent Sergej Skripal er ifølge britiske medier i bedring og uden for livsfare efter det giftgasangreb, som han og datteren blev udsat for i Salisbury.

Alt tyder på, at både Sergej Skripal og hans datter Julia ser ud til at overleve det giftgasangreb, som de begge blev udsat for i britiske Salisbury. Den tidligere russiske dobbeltagent og hans datter blev i begyndelsen af marts udsat for et attentatforsøg med den russiske giftgas Novichok, efter de havde spist på den italienske restaurant Zizzi i Salisbury.

Nu er både far og datter erklæret uden for kritisk tilstand, fortæller hospitalet i Salisbury ifølge britiske medier. Attentatforsøget har udløst en global krise mellem Vesten og Rusland, og på begge sider er diplomater i hundredevis blevet beordret hjemsendt.

Den britiske regering og premierminister Theresa May var ikke sen til at skyde skylden for angrebet på Rusland al den stund, at Novichok ifølge eksperter alene kan produceres og anvendes til et angreb af en statsmagt.

Danmark har udvist to russiske diplomater

Siden er beskyldningerne føget frem og tilbage, og russerne har bl.a. beskyldt USA og Storbritannien for selv at stå bag angrebet for at kunne udpege Rusland som aggressor. Senest har britiske kemikere konkluderet, at man ikke kan bevise, at giften er produceret i Rusland, og det understreger ifølge russerne Vestens involvering.

I slutningen af marts besluttede den danske regering i en koordineret EU-reaktion at udvise to russiske diplomater, og Rusland har siden udvist to danske diplomater fra ambassaden i Moskva. I alt er over 150 russiske diplomater blevet udvist af Vesten, og Rusland har svaret tilsvarende igen.

Dog reagerede Rusland på Storbritanniens udvisning af 23 russiske diplomater ved at udvise 50 britiske diplomater.

Klik på billedet, hvis du vil læse baggrundsartiklen om giftgasangrebet på den tidligere russiske dobbeltagent Sergej Skripal og hans datter i engelske Salisbury. Foto: REUTERS/Peter Nicholls

 

 

Andre læste også

Forsvaret er ramt af sin egen bemandingssucces

Abonnement
INTERVIEW. Når Forsvaret fattes penge, har det blandt andet at gøre med uventet succes på bemandingsfronten, fortæller viceforsvarschef Kenneth Pedersen. Han forstår soldaternes frustrationer over tvungen afspadsering, ansættelsesstop og mangel på basale fornødenheder, men maner til besindighed. Det er nødvendigt at slå bremserne i, så tempoet er afstemt med...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer