spot_img

Mange civile meldes dræbt i luftangreb i Afghanistan

FN’s mission i Afghanistan undersøger meldinger om, at over et halvt hundrede civile er dræbt i et luftangreb i Kunduz-provinsen i Afghanistan mandag. Forlydender om massebegravelse af op mod 40 dræbte.

FN’s mission i Afghanistan undersøger meldinger om, at over et halvt hundrede civile er dræbt i et luftangreb i Kunduz-provinsen i Afghanistan mandag. Sayed Jaan, der er indbygger i distriktet Dasht-i Archi, siger til Reuters, at han har deltaget i massebegravelser for i alt næsten 40 mennesker.

Og der har været andre begravelser end de to efter angrebet, som det afghanske luftvåben stod bag, siger han.

“Der var to massegrave til at begrave ofrene for bombardementet, og jeg deltog i begge begravelser. I den ene grav lå der 16 og i den anden grav 21. Mange af dem var små børn. Der var andre begravelser, og folk er i gang med at grave,” fortæller Sayed Jaan.

Angrebet under islamisk højtidelighed

Angrebet fandt ifølge lokale kilder sted under en religiøs ceremoni for at fejre de unge mænd, der er færdige med at lære koranen udenad. Andre kilder i lokalområdet oplyser til nyhedsbureauet DPA, at over 50 civile er dræbt og mindst 65 andre såret i angrebet.

FN’s mission i Afghanistan (Unama) skriver på Twitter, at FN-efterforskere befinder sig i området og er ved at undersøge de “foruroligende meldinger om alvorlige skade” på civile. En højtstående embedsmand i Afghanistans forsvarsministerium siger, at luftangrebet var rettet mod et møde, hvor flere militante var samlet.

Ifølge embedsmanden blev mindst 35 talibanere dræbt. Han afviser meldingerne om, at mange civile er blevet dræbt eller såret.

Artiklen er lavet i samarbejde med Reuters.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer