spot_img

Mads Langer & Co. festede med veteraner på Refshaleøen

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Mange tusinde tilskuere udnyttede det gode vejr til at lytte til god musik på den nye veteranfestival Engage, som blev afviklet første gang lørdag på Refshaleøen i København.

Vejret var med, da veteranfestivallen Engage lørdag rockede på Refshaleøen i København. Festivalen er en hyldest til alle dem, som har været udsendt for Danmark til verdens brændpunkter som soldater, politibetjente, sundhedspersonale og nødhjælpschauffører, og et eventuelt overskud går til at hjælpe veteraner og pårørende.

Kunstnerne var Sko/Torp, Mads Langer, Duné, Michael Falch og Poul Krebs, Magtens Korridorer og Sort Sol, som alle har valgt at bakke op om sagen. Det kunne man jævnligt høre fra scenen, hvor kunstnerne takkede alle dem, som har ydet en indsats internationalt.

“Jeg vil gerne sige tak til alle jer, der repræsenterer Danmark ude i verden for at bevare freden. I gør et fantastisk arbejde. Tak skal I have,” sagde Mads Langer, inden han spillede et af sine nye numre “Dream Assassin”.

Blandet publikum rockede i solen

Blandt publikum var der både veteraner og ikke-veteraner, som bare var kommet for at høre noget god musik. Nogle af dem var Allan Thams og Gry Eriksen, som dog først dukkede op ud på eftermiddagen, længe efter at Sko/Torp og Mads Langer havde forladt scenen.

“Jeg så lige slutningen af Krebs/Falch. Så går de gamle hjem, og nu kommer de unge så. Aftenprogrammet er mere mig,” sagde Allan Thams og smilede.

“Jeg glæder mig til at høre Sort Sol,” sagde Gry Eriksen.

Artiklen fortsætter under  billedet …

Allan Thams og Gry Eriksen kom først til Refshaleøen ud på eftermiddagen og glædede sig begge mest til at høre Sort Sol. Foto: Ernstved

Rundt på festivalpladsen var der også en del fra Forsvarets top at se. Viceforsvarschef Per Ludvigsen, hærchef H.-C. Mathiesen, generalløjtnant Michael Lollesgaard fra Nato, prins Joachim og forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V) plus hans forgænger Peter Christensen.

Han havde taget kæresten med og nød den gode musik i afslappet stil.

“Selv om man stopper som forsvarsminister, stopper man ikke med at bakke veteranerne op. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle være med. Det er en skøn dag. Jeg tror, at det kan vokse endnu mere, når folk hører om det og ved, at man her kan bakke vores gode veteraner op og vise, at vi påskønner deres indsats,” sagde Peter Christensen.

I 1993 overlevede Jeppe Michael Jensen et direkte kampvognsangreb i en tunnel i Maglaj i Bosnien, hvor to kammerater mistede livet. I dag kæmper han veteranernes sag og er manden bag veteranfestivallen Engage. Klik på billedet for at læse artiklen.

Andre læste også

Forsvarets genrejsning kræver en fordomsfri tilgang fra alle parter

DEBAT: Forsvaret står et sted, hvor den politiske og den militære sfæres indbyrdes relation er i fare for at stå i vejen for en historisk genopretning. For at den kan føres ud i livet, skal der derfor ikke kun ses på organiseringen af forsvarsområdet, men på kulturen, som man...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer