spot_img

“Jeg er blevet opdraget til at gøre en forskel”

I 1993 overlevede Jeppe Michael Jensen et direkte kampvognsangreb i en tunnel i Maglaj i Bosnien, hvor to kammerater mistede livet. I dag kæmper han veteranernes sag og er manden bag veteranfestivallen Engage.

Vi har mødt hinanden før. Jeppe Michael Jensen og jeg. I 1993 var jeg udsendt som sergent og gruppefører i sikringsdelingen ved FNs hovedkvarterskompagni i Kiseljak 30 km fra Sarajevo. Det blev min gruppes opgave at udgøre det lille æreskommando, som vi stillede op ved helikopterlandingspladsen på bagsiden af hovedkvarteret som en sidste ære. Få dage forinden var to danske nødhjælpschauffører blevet dræbt i det mest modbydelige angreb, man kan forestille sig.

Ved byen...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer