spot_img

OLFIs læsere vil have Torben Mikkelsen som chef for Søværnet

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Næsten halvdelen af OLFIs læsere vil gerne have flotilleadmiral Torben Mikkelsen som chef for Marinestaben (Søværnet), og endnu flere tror på, at det også bliver ham. I alt 184 personer har besvaret spørgeskemaet, og af dem ville 20 pct. nedlægge veto mod Henrik Ryberg.

En person skiller sig markant ud, når man spørger OLFIs læsere om, hvem der skal være chef for Marinestaben (Søværnet). Stillingen bliver ledig den 1. juni, når kontreadmiral Frank Trojahn rykker op i systemet og bliver chef for Udviklings- og Koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando (VFK). I alt 184 personer har deltaget i OLFIs læserundersøgelse, og dermed skal spørgeundersøgelsens validitet naturligvis tages med et stort gran salt. Alligevel giver den et fingerpeg om, hvad vej vinden blæser blandt dem, der – må man gå ud fra – kender en smule til både Søværnet og kandidaterne.

Læs også: Om få uger har Søværnet fået ny chef: Hvem?

Af dem peger 84 svarende til 47 pct. på flotilleadmiral Torben Mikkelsen, som i øjeblikket er chef for Søværnets Taktiske Stab. Endnu flere tror på, at det så rent faktisk også bliver ham – mere præcist 90 personer, hvilket svarer til 50 pct., da fem personer har undladt at svare på dette spørgsmål. Det er samtidig værd at bide mærke i, at 10 pct. at læserne ønsker stabschef Christian Rune fra Forsvarsakademiet som chef for Marinestaben, mens kun 4 pct. peger på Henrik Ryberg.

Artiklen fortsætter under grafikken …

For nogle kan det komme som en overraskelse, at læserne tror lige meget på kommandør Henrik Ryberg (21 pct.) som ny chef for Marinestaben og Carsten Fjord-Larsen (20 pct.). Overraskende, fordi Henrik Ryberg sidder som vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse og har en mere administrativ profil, hvorimod Carsten Fjord-Larsen har en mere operativ baggrund og i øjeblikket er chef for 2. Eskadre med flere udsendelser til antipiraterimissionerne i Adenbugten i bagagen.

Artiklen fortsætter under grafikken …

Er der så nogen af OLFIs kandidater, som læserne ville nedlægge veto mod? Til det er svaret ja. Ok, hele 65 pct har ingen problemer med nogen af kandidaterne, men det er dog bemærkelsesværdigt at hele 20 pct. siger nej tak til Henrik Ryberg. Og selv om Torben Mikkelsen er en populær kandidat, er der samtidig seks personer, som nedlægger veto mod ham svarende til 3 pct. af besvarelserne.

Artiklen fortsætter under grafikken …

Slutteligt kan det være interessant at se, hvem der så besvarer spørgeskemaet. Er det udelukkende ansatte i Søværnet, eller har Torben Mikkelsen fået hele sin familie og vennekredsen til at klikke ind? Det ved vi selvfølgelig intet om. Men ifølge opgørelsen er 71 personer svarende til 39 pct. ansat i Søværnet uden at skelne mellem civil og militær. Lidt færre (32 pct.) arbejder andre steder i Forsvaret end Søværnet, mens 22 pct. af besvarelserne kommer fra folk, som har en fortid i Forsvaret. I alt 13 personer uden nuværende eller tidligere ansættelser i Forsvaret har også besvaret spørgeskemaet.

Du kan se den samlede undersøgelse her.

Andre læste også

OLFI opdaterer til version 2.0 med et ansigtsløft og nye funktioner

Efter mere end otte år med det samme website går OLFI fremtiden i møde med en længe ventet version 2.0. Den byder på et mere tidssvarende udseende og nye funktioner. Vi håber, at I vil synes om forandringerne! Det har været min dårlige samvittighed. Alt for længe er jeg blevet...

Kommentér artiklen ...

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer