OLFIs læsere vil have Torben Mikkelsen som chef for Søværnet

0
Arkivfoto: Torben Mikkelsen er flotilleadmiral og chef for Søværnets Taktiske Stab (STS). Foto: Forsvaret

Næsten halvdelen af OLFIs læsere vil gerne have flotilleadmiral Torben Mikkelsen som chef for Marinestaben (Søværnet), og endnu flere tror på, at det også bliver ham. I alt 184 personer har besvaret spørgeskemaet, og af dem ville 20 pct. nedlægge veto mod Henrik Ryberg.

En person skiller sig markant ud, når man spørger OLFIs læsere om, hvem der skal være chef for Marinestaben (Søværnet). Stillingen bliver ledig den 1. juni, når kontreadmiral Frank Trojahn rykker op i systemet og bliver chef for Udviklings- og Koordinationsstaben i Værnsfælles Forsvarskommando (VFK). I alt 184 personer har deltaget i OLFIs læserundersøgelse, og dermed skal spørgeundersøgelsens validitet naturligvis tages med et stort gran salt. Alligevel giver den et fingerpeg om, hvad vej vinden blæser blandt dem, der – må man gå ud fra – kender en smule til både Søværnet og kandidaterne.

Læs også: Om få uger har Søværnet fået ny chef: Hvem?

Af dem peger 84 svarende til 47 pct. på flotilleadmiral Torben Mikkelsen, som i øjeblikket er chef for Søværnets Taktiske Stab. Endnu flere tror på, at det så rent faktisk også bliver ham – mere præcist 90 personer, hvilket svarer til 50 pct., da fem personer har undladt at svare på dette spørgsmål. Det er samtidig værd at bide mærke i, at 10 pct. at læserne ønsker stabschef Christian Rune fra Forsvarsakademiet som chef for Marinestaben, mens kun 4 pct. peger på Henrik Ryberg.

Artiklen fortsætter under grafikken …

CHMST spg1

For nogle kan det komme som en overraskelse, at læserne tror lige meget på kommandør Henrik Ryberg (21 pct.) som ny chef for Marinestaben og Carsten Fjord-Larsen (20 pct.). Overraskende, fordi Henrik Ryberg sidder som vicedirektør i Forsvarsministeriets Personalestyrelse og har en mere administrativ profil, hvorimod Carsten Fjord-Larsen har en mere operativ baggrund og i øjeblikket er chef for 2. Eskadre med flere udsendelser til antipiraterimissionerne i Adenbugten i bagagen.

Artiklen fortsætter under grafikken …

CHMST spg2

Er der så nogen af OLFIs kandidater, som læserne ville nedlægge veto mod? Til det er svaret ja. Ok, hele 65 pct har ingen problemer med nogen af kandidaterne, men det er dog bemærkelsesværdigt at hele 20 pct. siger nej tak til Henrik Ryberg. Og selv om Torben Mikkelsen er en populær kandidat, er der samtidig seks personer, som nedlægger veto mod ham svarende til 3 pct. af besvarelserne.

Artiklen fortsætter under grafikken …

CHMST spg3

Slutteligt kan det være interessant at se, hvem der så besvarer spørgeskemaet. Er det udelukkende ansatte i Søværnet, eller har Torben Mikkelsen fået hele sin familie og vennekredsen til at klikke ind? Det ved vi selvfølgelig intet om. Men ifølge opgørelsen er 71 personer svarende til 39 pct. ansat i Søværnet uden at skelne mellem civil og militær. Lidt færre (32 pct.) arbejder andre steder i Forsvaret end Søværnet, mens 22 pct. af besvarelserne kommer fra folk, som har en fortid i Forsvaret. I alt 13 personer uden nuværende eller tidligere ansættelser i Forsvaret har også besvaret spørgeskemaet.

Du kan se den samlede undersøgelse her.

CHMST spg4

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer