spot_img

Lars R. Møller klager til DR over “Løgnen om Operation Bøllebank”

Sagen om Operation Bøllebank fortsætter på begge “fronter”. Lars R. Møller har klaget over DR og overvejer at sende sagen til Pressenævnet, mens journalist Kasper Søegaard arbejder på en opfølgende dokumentar.

Lars R. Møller har sendt en klage til DR for udsendelsen “Løgnen om Operation Bøllebank”, som blev sendt på DR P1 den 5. januar 2017. Radioudsendelsen såede alvorlig tvivl om den officielle historie om det historiske kampvognsslag den 29. april 1994 i Bosnien syd for Tuzla, da danske FN-kampvogne nedkæmpede serbiske styrker og dermed reddede både sig selv og svenske og norske kolleger på observationsposten Tango 2.

Den nu pensionerede oberst og dengang næstkommanderende i den nordiske bataljon NORDBAT 2 har klaget, fordi han anfægter dokumentarudsendelsens faktuelle indhold.

Artiklen fortsætter under billedet …

Torsdag den 5. januar sendte DR P1 radiodokumentaren "Løgnen om Operation Bøllebank". Foto: Ernstved
Torsdag den 5. januar sendte DR P1 radiodokumentaren “Løgnen om Operation Bøllebank”. Foto: Ernstved

“Jeg opfatter “Løgnen om Operation Bøllebank” som misbrug af DR’s ressourcer til at konstruere en beviseligt forkert og urigtig historie. Og det er simpelthen ikke i orden,” siger Lars R. Møller.

Journalist anklager ledende officerer

I udsendelsen anfører journalist Kasper Søegaard, at Lars R. Møller og eskadronchef Carsten Rasmussen hverken gav ordrer til ildafgivelse, ikke ledede slaget og i øvrigt optrådte pinagtigt og alkoholpåvirkede i Camp Gønge. Desuden rettede udsendelsen en hård personlig kritik af eskadronchef Carsten Rasmussen, som ifølge DR-journalisten og en række kilder i udsendelsen blev stillet over for et mistillidsvotum.

Læs også: Kritikken af Operation Bøllebank smager af uværdigt hævntogt

Lars R. Møller afviser over for OLFI, at han skulle være specielt tyndhudet eller nærtagende. Og han siger, at hvis dokumentaren alene havde handlet om Møller selv, ville han have fundet sig i meget. Men udsendelsen fremstiller ifølge Lars R. Møller Operation Bøllebank faktuelt forkert.

“Jeg kan ikke gå med til, at man laver historien faktuelt om og efterlader lytterne med det indtryk, at der ikke var en mundtlig ordreudgivelse inden Operation Bøllebank, når delingsførerne beviseligt havde fået de tilstrækkelige ordrer inden operationens iværksættelse,” siger han.

Ønsker at få DR til at skrotte udsendelsen

Hvad ønsker du at opnå med din klage?

“At få rettet historien. DR bliver nødt til at skrotte den og beklage, at de har produceret en udsendelse, som fortæller en forkert historie.”

Læs også: OLFI fremfører fejlslutninger og misforståelser om Operation Bøllebank

Og hvad vil du gøre, hvis DR ikke vil det?

“Så ryger DR i Pressenævnet hurtigere, end de kan nå at stave til Ib,” siger Lars R. Møller.

OLFI har været i kontakt med DR-journalist Kasper Søegaard, som ikke ønsker at kommentere klagen. Han bekræfter dog, at han arbejder på en opfølgende dokumentar om Operation Bøllebank, som vil blive sendt på et endnu ikke fastlagt tidspunkt.

Du kan læse alle artikler om Operation Bøllebank i OLFIs tema her.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer