spot_img

DR lover mere “belastende materiale” om Operation Bøllebank

Journalist Kasper Søegaard har fået adgang til yderligere “belastende materiale” om Operation Bøllebank, hvilket han vil fremlægge i endnu en radio- eller tv-dokumentar om det historiske slag. Det skriver DR.

Tirsdag over middag kunne lytterne på DR P1 høre radiodokumentaren “Løgnen om Operation Bøllebank” (hør udsendelsen her). Den handler om det historiske kampvognsslag i Bosnien og 1994 og har været flittigt debatteret længe inden sin udsendelse, da den pensionerede oberst Lars R. Møller efter at være blevet interviewet til programmet forfattede et længere debatindlæg her på OLFI.

Det er journalisten Kasper Søegaard, som står bag dokumentaren, der grundlæggende fremfører de samme kritikpunkter, som allerede har været debatteret; at hverken eskadronchef Carsten Rasmussen eller daværende oberstløjtnant Lars R. Møller gav nogen ordrer om at åbne ild mod serberne, at der manglede ledelse under slaget, at Rasmussen og Møller har divergerende forklaringer, og at de sammen aftalte deres egen version af slaget, som siden blev den officielle version.

Men der er mere i vente, fortæller journalisten Kasper Søegaard til dr.dk.

“Jeg er ikke færdig med historien endnu, og der kommer enten en opfølgende radiodokumentar eller tv-produktion.”

På spørgsmålet om Kasper Søegaard har mere kompromitterende materiale omhandlende Carsten Rasmussen og Lars R. Møller, svarer journalisten:

“Ja, en del. Og det kommer frem. Desuden er der begyndt at komme en del anonyme henvendelser med forskelligt belastende materiale.”

Er oplysningerne værre end de ting, der er kommet frem nu?

“De er på niveau – enkelte ting er noget værre. Mere vil jeg ikke sige nu,” siger Kasper Søegaard altså til dr.dk.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Jesper Jespersen
Læser
Jesper Jespersen
6. januar 2017 8:22

Jakob Hansen og de 28 kammerater, Danmarks Radio m.fl : Få jer et liv ! Der er mange der forsøger at gøre sig selv interessante….men det her er sgu en gang fløjtende ligegyldig navlepilleri. Uanset om i har ret eller ej. Ta det internt i samarbejdsudvalget…ikke i pressen. Danskerne er bedøvende ligeglade og bør også være det efter 23 år !! Kom videre….

Michael Haugaard
Læser
Michael Haugaard
5. januar 2017 15:34

Hmmmmm….
Nu er jeg hverken veteran fra Bosnien eller personlig ven med nogen af de involverede.
Men der er godt nok mange sære forhold i denne sag ?

Journalistens tilgang til stoffet og konsekvente anti-establishment holdning er mere end påfaldende. Manglen på balance (mulige forklaringer på, HVORFOR det faldt ud som det gjorde opfattelsesmæssigt) i hans fremstiling, hvorfor SKAL vi have en alternativ udlægning af sagen – 22 år efter (fordi Erik Kirk – RIP – ville have det ?), den konsekvente benægtelse af nogen som helst uheldige forhold fra ledelsen (mindst lige så mystisk som alt det andet – for hvem er fejlfri ?)….
og jeg kune blive ved. Der er noget som ikke stemmer. Jeg håber, at vi lander et sted som vi alle kan leve med. Omend jeg nok ikke helt forstår en række personers behov for at rippe op i denne sag efter 22 år ? Det må have været nogle lange nætter ind i mellem, mens man ventede.

Der er som bekendt altid 3 sandheder – og de kommer nok også frem her..