DR lover mere “belastende materiale” om Operation Bøllebank

2
Torsdag den 5. januar sendte DR P1 radiodokumentaren "Løgnen om Operation Bøllebank". Foto: Ernstved

Journalist Kasper Søegaard har fået adgang til yderligere “belastende materiale” om Operation Bøllebank, hvilket han vil fremlægge i endnu en radio- eller tv-dokumentar om det historiske slag. Det skriver DR.

Tirsdag over middag kunne lytterne på DR P1 høre radiodokumentaren “Løgnen om Operation Bøllebank” (hør udsendelsen her). Den handler om det historiske kampvognsslag i Bosnien og 1994 og har været flittigt debatteret længe inden sin udsendelse, da den pensionerede oberst Lars R. Møller efter at være blevet interviewet til programmet forfattede et længere debatindlæg her på OLFI.

Det er journalisten Kasper Søegaard, som står bag dokumentaren, der grundlæggende fremfører de samme kritikpunkter, som allerede har været debatteret; at hverken eskadronchef Carsten Rasmussen eller daværende oberstløjtnant Lars R. Møller gav nogen ordrer om at åbne ild mod serberne, at der manglede ledelse under slaget, at Rasmussen og Møller har divergerende forklaringer, og at de sammen aftalte deres egen version af slaget, som siden blev den officielle version.

Men der er mere i vente, fortæller journalisten Kasper Søegaard til dr.dk.

“Jeg er ikke færdig med historien endnu, og der kommer enten en opfølgende radiodokumentar eller tv-produktion.”

På spørgsmålet om Kasper Søegaard har mere kompromitterende materiale omhandlende Carsten Rasmussen og Lars R. Møller, svarer journalisten:

“Ja, en del. Og det kommer frem. Desuden er der begyndt at komme en del anonyme henvendelser med forskelligt belastende materiale.”

Er oplysningerne værre end de ting, der er kommet frem nu?

“De er på niveau – enkelte ting er noget værre. Mere vil jeg ikke sige nu,” siger Kasper Søegaard altså til dr.dk.

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer