spot_img

Ingen ansøgningsrunde om ny forsvarschef

Det bliver ikke muligt for håbefulde generaler og admiraler at søge stillingen som forsvarschef. Forsvarsminister Peter Christensen vil selv udpege den nye forsvarschef og skrotter dermed Hækkerup-modellen.

Forsvarsminister Peter Christensen (V) vil selv udpege den nye forsvarschef, som skal afløse general Peter Bartram i begyndelsen januar. Det bekræfter kilder i Forsvarsministeriet over for OLFI. Dermed bliver der hverken et offentligt stillingsopslag eller nogen traditionel ansøgningsrunde, som det ellers var tilfældet ved ansættelsen af Peter Bartram for snart fem år siden.

Ifølge OLFIs oplysninger vender Peter Christensen tilbage til det oprindelige system med at udpege sin forsvarschef for at skabe respekt om embedet og ikke mindst om Forsvarets officerer.

Læs også: Jagten er gået ind på en ny forsvarschef

Tidligere på dagen meddelte forsvarschef Peter Bartram, at han ikke ønsker at forlænge sin kontrakt, når den udløber til marts næste. Han vil i stedet hellige sig bestyrelsesarbejde i det civile, og det sker allerede fra den 10. januar.

»Jeg har ikke ønsket at fortsætte i forsvarsindustrien, så ville der være en risiko for, at man vil sige – eller man kan have en mistanke om – at jeg i en periode som forsvarschef har været under påvirkning af det fremtidige job. Derfor vil jeg noget helt andet, det bliver bestyrelsesarbejde, mere kan jeg ikke sige nu. Men det bliver med effekt fra 10. januar«, siger Peter Bartram.

Beslutningen var ventet, idet der i 2017 skal forhandles et nyt forsvarsforlig på plads, og den lidt tidligere afgang skaber nu mulighed for, at en ny forsvarschef kan få tid til at komme ind i sagerne i god tid.

I en skriftlig udtalelse takker forsvarsminister Peter Christensen sin forsvarschef og roser ham for indsatsen, som bl.a. har været præget af besparelser på tre mia. kr. om året.

“Peter Bartram har været forsvarschef i en vigtig og udfordrende periode, hvor Forsvaret har været igennem omfattende besparelser, effektiviseringer og omstruktureringer. Jeg er sikker på, at Peter Bartrams omfattende ledelseserfaring vil være et markant aktiv, når han skal forfølge nye udfordringer udenfor Forsvaret,” siger Peter Christensen:

“Jeg vil snarest muligt udpege en ny forsvarschef, som vil tiltræde 10. januar 2017.”

 

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer