spot_img

Forsvarschefen inviterer til 45 minutters livechat på nettet

Forsvarschefen siger i video, at han tager kritikken af debatkulturen i Forsvaret alvorligt. På den baggrund inviterer han til 45 minutters livechat tirsdag sen eftermiddag. HKKF vil opfordre medlemmerne til at deltage og byder initiativet velkommen, mens CS stiller sig mere tvivlende.

Medarbejdere i Forsvaret kan i løbet af 45 minutter i morgen, tirsdag kl. 17.30, stille spørgsmål via en livechat på internettet direkte til forsvarschef Peter Bartram. Det fortæller forsvarschefen i en video, som Forsvaret fredag lagde ud på sin Facebookside.

Du kan se videoen her – også selv om du ikke har adgang til Facebook.

”I Forsvaret har vi gennem mange år arbejdet på at forbedre vores kommunikation. Vi har forsøgt at skabe en åben og ærlig dialog, og rigtigt mange tiltag er gennemført. Men vi har også på det seneste oplevet en kritik af vores debatkultur og især de ansattes mulighed for at ytre sig. Det tager vi alvorligt, og det gør vi noget ved,” siger Peter Bartram i videoen.

Kritikken var taget til efterretning

Det er snart to måneder siden, at ombudsmand Jørgen Steen Sørensen rettede en sønderlemmende kritik mod Peter Bartram for ved gentagne lejligheder hen over efteråret og vinteren at have truet illoyale medarbejdere med en fyreseddel. Da ombudsmanden kom med sin kritik, stod medierne i kø for at interviewe general Bartram, men han mødte dem alle med en hermetisk lukket dør.

Kritikken var taget »til efterretning«, lod han omverdenen forstå i en notits på Forsvarets hjemmeside, og siden har interesserede måttet gætte sig til, hvad forsvarschefen havde i sinde at gøre for at imødekomme ombudsmandens verbale lussing. Noget af svaret er altså en livechat på tre kvarter med forsvarschefen.

”Det skal naturligvis være sådan, at alle ansatte kan deltage i debatten og være med til at udvikle Forsvaret. Kun på den måde bliver vi stærkere. Kun på den måde bliver vi bedre. Vi har lavet mange tiltag. Det foregår primært ude på tjenestestederne. Det er dialog med chefer og medarbejdere. Vi bruger Facebook. Vi har udviklet vores forsvarsavis, og vi bruger i stigende grad nyhedsbreve. Men så er der altså det, at vi gerne vil prøve noget nyt også,” siger Peter Bartram i videoen.

Gjort i den bedste mening

I Hærens Konstabel- og Korporal Forening (HKKF) kalder formand Flemming Vinther initiativet for positivt.

”Jeg er sikker på, at det gjort i den bedste mening. Hvis han mener det og svarer ærligt på spørgsmålene er det fint, og så må man prøve det af. Men hvis han glider af på alle spørgsmål, er det ligegyldigt. Og hvis der er tale om en engangsforestilling, ved jeg ikke, om det har den store effekt,” siger Flemming Vinther.

Det er ikke mere end et par år siden, at man i Forsvaret oprettede en brevkasse til medarbejderne på det interne og lukkede FIIN-net, men ifølge Flemming Vinther døde debatten langsomt ud. En live-chat har derudover den udfordring, at man kan skrive et detaljeret spørgsmål på under et minut, mens at det kan tage lang tid at skrive et ordentligt svar. På den måde er det ifølge formanden begrænset, hvad man kan komme rundt om på 45 minutter.

”Det kommer helt an på formen. Men forsvarschefen skal have ros for at prøve noget nyt, og jeg vil da opfordre mine medlemmer til at deltage,” siger Flemming Vinther.

Virker som et slag i luften

I Centralforeningen for Stampersonel (CS) finder formand Jesper K. Hansen derimod livechatten med forsvarschefen besynderlig.

”Han skal have ros for at gøre noget, og jeg håber det bedste. Men jeg mener ikke, at formen er den rigtige. Hvis han vil i dialog med medarbejderne, kunne han gøre det på tjenestestederne. På den her måde aner han ikke hvem, som skriver. Det kan lige så vel være hr. og fru Danmark som Forsvarets ansatte. Med 16.000 ansatte under sig og 45 minutter til en åben chat på internettet virker det som et slag i luften,” siger Jesper K. Hansen.

Af Forsvarets hjemmeside fremgår det, at der vil være mulighed for at spørge om alt fra kampfly over Forsvarets økonomiske situation til ytringsfrihed. »Ordet er frit, og Forsvarschefen sidder klar ved tasterne kl. 17.30 til at svare på så mange spørgsmål som muligt i løbet af de 45 minutter, chatten varer. Chatten er anonym og åben for alle, der har lyst til at deltage,« står der. Det fremgår videre, at debatten er underlagt moderation for at sikre en sober og saglig tone.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer