CS: “Der mangler folk på alle hylder i Forsvaret”

2
Forsvaret mangler mekanikere som denne flymekanikerelev på Flyvevåbnets Specialskole i Karup. Foto: Forsvaret

Mangel på teknikere og mekanikere er et langt større problem end manglen på officerer, mener Jesper K. Hansen, som er formand CS – den største af de faglige organisationer i Forsvaret.

Det kan godt være, at mange officerer forlader Forsvaret, og at der står 45 pladser tomme på de nye hold på officersuddannelserne, som man kunne læse i denne artikel på OLFI. Men problemet er langt større blandt teknikere og mekanikere, som mangler i en sådan grad, at det går over ud over Forsvarets opgaveløsning.

Det mener Jesper K. Hansen, som er formand for CS – den største af de faglige organisationer i Forsvaret.

“Jeg kan ikke sætte tal på, men der mangler folk på alle hylder i Forsvaret. Alene manglen på teknikere er allerede massiv, og den bliver et kæmpe problem for Forsvaret i fremtiden. Det kommer til at stoppe Forsvarets opgaveløsning, at vi ikke kan få teknikere nok,” siger han.

Manglen på teknikere har været kendt længe, og det var sidste år flymekanikere på Flyvestation Skrydstrup, der med et opråb til statsminister Lars Løkke Rasmussen fik trukket de danske F-16 hjem fra Kuwait.

Tidligere i dag kunne OLFI fortælle, at Forsvaret mangler 45 elever for at opfylde rekrutteringskravet på officersuddannelserne alene i år. Samtidig fortsætter afgangen af unge officerer i en grad, så det ifølge officersforeningen HOD kan få alvorlige konsekvenser for Forsvarets evne til fremadrettet at løse de opgaver, som politikerne ønsker. I løbet af de seneste to år har i alt 249 officerer forladt Forsvaret med tjenestefrihed uden løn, og alene i år er tallet oppe på 86 officerer. Til det kan man lægge 75 opsigelser i 2014-2015 og ni opsigelser i år.

”Jeg mener, at udsigten er forfærdeligt dyster. Hvis udviklingen fortsætter, vil vi i 2019 mangle ca. 600 officerer. Det kan godt være, at et forlig med en uændret økonomisk ramme passer til det forsvar, som man rekrutterer til. Men det er ikke et forsvar, som kan løse de opgaver, som man politisk gerne vil. Det bliver et væsentligt mindre forsvar. Man bliver fra både politisk hold og fra Forsvarets øverste ledelses side nødt til at tage rekrutteringen og fastholdelsen af medarbejderne væsentligt mere alvorligt,” sagde Niels Tønning, som er formand for Hovedorganisationen for Officerer i Danmark (HOD) i den forbindelse.

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer