spot_img

Samlet opposition gør fælles front mod regeringens forligsultimatum

Ingen af Folketingets ni oppositionspartier vil acceptere SVM-regeringens ultimatum om at afskaffe store bededag for at deltage i forhandlingerne om det kommende forsvarsforlig. Det skriver de i en fælles pressemeddelelse blot en time før, at statsministeren leverer regeringens åbningsredegørelse i folketingssalen.

Acceptér regeringens afskaffelse af store bededag eller stå uden for forsvarsforliget. Så kontant er SVM-regeringens budskab til Folketingets partier forud for de kommende forligsforhandlinger. Men det ultimatum falder ikke i god jord i oppositionen, der ikke vil finansiere Forsvaret ved at afskaffe en helligdag og nu på tværs af røde og blå partier gør fælles front mod regeringen.

Det slår partierne fast i en fælles pressemeddelelse udsendt tirsdag middag, kort inden statsminister Mette Frederiksen indtager Folketingets talerstol for på vegne af regeringen at give en såkaldt åbningsredegørelse:

»Alle ni partier bag denne melding opfordrer regeringen til sammen med resten af Folketinget at søge anden finansiering til det kommende forsvarsforlig. Alle partier er parate til at møde op til forhandlingerne og påtage sig ansvaret for at finde anden finansiering.«

De ni oppositionspartier bag pressemeddelelsen er SF, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, de konservative, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Nye Borgerlige og Alternativet.

»Det er urimeligt at stille en samlet forligskreds overfor én eneste mulig finansiering, som de fleste af partierne er imod. Derfor afvises krydset mellem afskaffelse af en helligdag og adgang til forligskredsen,« fremgår det videre af pressemeddelelsen.

Liberal Alliances politiske leder går skridtet videre og kalder regeringens ultimatum for “bøllemetoder”:

»Det er en uhørt aggressiv måde at forhandle på, og det er for magtfuldkomment. Det bliver vi nødt til at sige fra overfor, og det er jeg glad for, at vi gør i fællesskab,« siger Alex Vanopslagh i et interview med TV 2.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Mickei Reinhold Jacobsen
Læser
Mickei Reinhold Jacobsen
19. januar 2023 22:47

Efter dagens Åbningsdebat i Folketinget, kan vi konstatere at Regeringen står fast på afskaffelsen af St. Bededag. Men Regeringen har løsnet op for deres stramme krav, om deltagelsen i det kommende Forsvarsforlig, hvis partierne kunne komme op med en alternativ finansiering af de ca. 3 milliarder.

Det gjorde oppositionen så i dag.

Så nu ser det ud til, at flere partier får lov til at deltage i det kommende Forsvarsforlig, uden at skulle stemme for afskaffelsen af St. Bededag.

Hvad der derimod er kørt nogenlunde under radaren er, at Regeringen med sit krav, og oppositionens imødekommelse af samme, nu står med gevinsten fra afskaffelsen af St. Bededag plus 3 milliarder hvert år frem til 2030, som oppositionen har måttet betale i “dummebøde”…

Mon ikke der bliver smilet skummelt i regeringskontorerne de næste dage?
Ved hjælp af bøllemetoder og en befolkning i oprør, har Regeringen taget r…. noget så eftertrykkeligt på resten af Folketinget!

Man aner en Lars Løkke i baggrunden. Dette her er så gennemtænkt og uhumsk, at det kræver en med et politisk overblik af betydelige dimensioner.