spot_img

OLFI udvider besætningen og byder journalistpraktikant velkommen ombord

OLFIs redaktion vil resten af 2022 være udvidet med ikke mindre end 50 procent. Journaliststuderende Lene Færch Overgaard er ny praktikant på broen, og med en dobbeltfaglig uddannelse og solid indsigt i Forsvaret er hun den helt rette til at supplere den faste redaktion.

OLFI består til daglig af beskedne to medarbejdere i skikkelse af redaktøren og en fastansat journalist. Fra starten af august og året ud er holdet på kommandobroen imidlertid udvidet med endnu en medarbejder, idet OLFI for første gang har tilknyttet en praktikant.

Lene Færch Overgaard læser til daglig analytisk journalistik på Aarhus Universitet og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) og har i forvejen en bachelor i erhvervsøkonomi og projektledelse fra Copenhagen Business School (CBS).

Lene Færch Overgaard aftjente sin værnepligt i Flyvevåbnet i 2017 og blev derefter rådsmedlem i Værnepligtsrådet, ligesom hun efterfølgende har været skribent på magasinet SOLDATEN og ansvarlig for sociale medier hos virksomheden Militærfoto, som mange værnepligtige formentlig vil kende som det firma, der tager deres portrætbilleder. Det er med andre ord en praktikant med fingeren på pulsen og med interesser, der passer fint ind i OLFI’s genstandsfelt, som nu er tiltrådt.

»Min interesser bunder i min egen tid i Forsvaret og mit tidligere arbejde i Værnepligtsrådet og Soldaten – og faktisk også Militærfoto. Min far er tidligere FN-soldat og var udsendt til Gaza. Vi har ofte diskuteret forsvar, og det har altid haft min interesse. Det var naturligt at søge praktikophold hos OLFI, fordi jeg har en interesse for både journalistik, ledelse og for Forsvaret generelt. OLFI binder en knude på det hele,« siger Lene Færch Overgaard.

Behov for mere østrogen i dækningen af Forsvaret

Udover sit journalistiske virke er Lene Færch Overgaard en habil fotograf, og hun har allerede i løbet af sine første to uger på OLFI leveret billedsiden til flere artikler. Det er dog først og fremmest den skrevne journalistik, der trækker, fortæller den nytiltrådte praktikant om sin motivation for at søge praktikophold hos OLFI.

»Genremæssigt er det meget interessant for mig, at OLFI graver sig i dybden med noget, som har relevans for mange mennesker. Jeg vil ikke lave ”hovedløs” journalistik, hvis man kan tale om det.«

Lene Færch Overgaard har forud inden sin start på OLFI tænkt nøje over, hvilke stofområder hun gerne vil beskæftige sig med. I en tid hvor krænkelser i både Forsvaret og det omkringliggende samfund fylder stadigt mere i den offentlige debat, ser Lene Færch Overgaard blandt andet frem til at bidrage med flere nuancer og perspektiver på netop det emne, som hidtil ikke har fyldt alverden i OLFIs spalter.

»Man kan ikke sige, at der ikke er noget køn i Forsvaret. Det må man anerkende og få det bedste ud af. Lige nu virker det til, at man prøver at feje kønsforskellene ind under tæppet. Jeg kunne godt tænke mig et journalistisk syn på det, som er præget af mere østrogen,« lyder det fra Lene Færch Overgaard.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Esben Wolf
Læser
Esben Wolf
24. august 2022 13:26

Jo mere OLFI, jo bedre!

Michael Clemmesen, BGen (p)
Læser
Michael Clemmesen, BGen (p)
24. august 2022 16:03

Velkommen

Lars Wismann
Læser
Lars Wismann
23. november 2022 21:32

Dejligt at se endnu en skribent på OLFI. Jeg er sponsor til F352 Fregatten Peder Skram, frivillig rundviser og medlem af repræsentantskabet. Har det Lene Færch Overgaards interesse, så tilbyder vi en rundvisning ombord på F352 Fregatten Peder Skram, Torpedobåden Sehested, Ubåden Sælen og fortæller om Søværnet under den kolde krig et nutidigt perspektiv. Lars Wismann kan træffes på lw@wismann-as.dk eller mobil 4088 1998. Vi kan også vise rundt i weekenderne og tager gerne imod OLFI gæster på op til 10 deltagere.