Konservativ forsvarsordfører stopper på posten efter omtale af Ecco-samarbejde

1
Niels Flemming Hansen er færdig som konservativ forsvarsordfører efter Vejle Amts Folkeblads omtale af Holst Skos salg af Ecco-sko. Foto: Philip Davali/Scanpix

Niels Flemming Hansen er færdig som Det Konservative Folkepartis forsvarsordfører, skriver Vejle Amts Folkeblad. Det sker efter avisens omtale af samarbejdet mellem den udskældte danske skoproducent Ecco og butikskæden Holst Sko, som Niels Flemming Hansen er medejer af.

Niels Flemming Hansen afgiver sit ordførerskab på forsvarsområdet, efter at Vejle Amts Folkeblad har sat fokus på salget af Ecco-sko i butikskæden Holst Sko, som han er medejer af. Det skriver avisen selv tirsdag.

Ecco har fået kras offentlig kritik for sin beslutning om at fastholde salget i Rusland trods den russiske invasion af Ukraine. I Holst Sko har man fortsat Ecco-sko i sortiment, og det er Niels Flemming Hansens medejerskab af kæden, der nu får ham til at forlade posten som forsvarsordfører oplyser han selv i en skriftlig udtalelse:

»Som mange nok ved, har Ecco besluttet ikke at trække sine aktiviteter i Rusland, hvilket berettiget har ført til stor kritik. Jeg er selv medejer af skobutikkerne Holst Sko, som har Ecco på nogle af hylderne. Det har ført til, at der af Vejle Amts Folkeblad er blevet rejst tvivl om, hvor min loyalitet ligger, når jeg samtidig er forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti. Jeg har derfor efter aftale med min gruppeformand meddelt, at jeg ønsker at stoppe som forsvarsordfører for Det Konservative Folkeparti,« forklarer Niels Flemming Hansen selv til Vejle Amts Folkeblad.

Taber penge på salg af Ecco

Niels Flemming Hansen har tidligere hyldet danske virksomheder, som har trukket sig ud af det russiske marked, men har altså indirekte fortsat samarbejdet med Ecco gennem Holst Sko, som han ejer 40 procent af.

Salget af Ecco-sko er dog ingen guldrandet forretning, forsikrer Niels Flemming Hansen. Alligevel ønsker man ikke i Holst Skos ejerkreds at afbryde samarbejdet med den udskældte skoproducent.

»Hvis nogle tror, at jeg laver profit på at sælge sko i øjeblikket, så må jeg desværre skuffe dem. For Holst Sko kører lige nu med et underskud. Ecco udgør dog en meget stor andel af vores omsætning, og det vil derfor betyde fyringer af medarbejdere, hvis Ecco fjernes fra hylderne,« forklarer Niels Flemming Hansen, der har lovet at donere et eventuelt overskud fra salget af Ecco-sko til Ukraine.

Niels Flemming Hansen afløses på posten som konservativ forsvarsordfører af Rasmus Jarlov, men forbliver partiets beskæftigelses-, transport- og landdistriktsordfører.

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer