spot_img

Krigen i Ukraine kræver sit første danske dødsoffer nær Mykolajiv, fortæller kilder

En dansk mand og tidligere soldat ved Jydske Dragonregiment er ifølge meldinger fra fronten blevet dræbt nær Mykolajiv i det sydlige Ukraine. Det oplyser kilder med indsigt i sagen til OLFI og flere andre nyhedsmedier. Udenrigsministeriet kan på nuværende tidspunkt ikke bekræfte oplysningerne.

En ung dansk mand er tirsdag i denne uge blevet dræbt i forbindelse med kamphandlinger nær byen Mykolajiv i det sydlige Ukraine. Det er første gang, at en dansker i ukrainsk militærtjeneste omkommer i forbindelse med krigen, der nu har varet i mere end to måneder.

Ifølge OLFIs oplysninger er der tale om en mand i midten af tyverne, som tidligere har været tilknyttet Jydske Dragonregiment (JDR). I starten af marts drog den pågældende mod Ukraine for at melde sig til tjeneste i landets nyoprettede internationale legion.

TV 2 har siden fået oplysningerne om dødsfaldet bekræftet af flere af hinanden uafhængige kilder på jorden i Ukraine og kan samtidig fortælle, at liget af den dræbte er i russisk varetægt. De pårørende til den dræbte er blevet oplyst om vedkommendes skæbne af en delingsfører i Ukraine.

Dødsfaldet blev allerede onsdag annonceret på flere Facebook-sider og i private grupper for tidligere dragoner. I disse opslag var navnet på den dræbte udeladt. OLFI er bekendt med den pågældende mands identitet, men vi vælger ikke at viderebringe den af hensyn til de efterladte, og fordi de danske myndigheder fortsat ikke kan bekræfte rapporterne fra slagmarken i Ukraine.

Bad om hjælp til at komme til Ukraine

Meget få oplysninger er indtil videre kommet ud vedrørende de faktiske omstændigheder for dødsfaldet. Det er derfor også uvist præcis, hvordan den unge dansker er omkommet. Flere internationale soldater skulle ifølge blandt andre britiske BBC være omkommet eller tilfangetaget for ganske nylig, men det er tilsvarende uvist, om disse dødsfald har forbindelse til den unge danskers.

Det forekommer til gengæld sikkert, at nyheden om den danske soldat har hold i virkeligheden. Hans familie har overfor TV 2 bekræftet, at de ønsker historien bragt, og hans sociale medieprofiler understøtter de oplysninger, som OLFI har fået af kilder med kendskab til sagen.

På hans sociale medieprofiler kan man eksempelvis se billeder af den pågældende iført dansk uniform og i samtale med danske kolleger og kammerater. Efter at have forladt Forsvaret har den tidligere dragon tilsyneladende forrettet tjeneste i Frankrigs fremmedlegion, hvilket igen bekræftes af både billeder, kommentarer og af fransktalende kontakter på hans Facebook-profil. I starten af marts bad han i en åben støttegruppe for Ukraine råd og vejledning til at melde sig til militærtjeneste. Kort tid derefter meddelte han, at han og flere andre danskere nu var på vej.

OLFI har løbende foreholdt de indløbne oplysninger, herunder identiteten på den dræbte soldat, for Udenrigsministeriet. Her kan man ikke bekræfte oplysningerne, ligesom man af princip ikke udtale sig i konkrete sager af hensyn til eventuelle pårørende. Ministeriets pressetjeneste bekræftede dog torsdag, at man var bekendt med sagen.

Det er heller ikke lykkedes at få nogen bekræftelse fra Ukraines forsvarsministerium.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Palle Randløv
Læser
Palle Randløv
29. april 2022 10:56

Igen et der blev alt for kort! Respekt O7