Et piratskib i Guineabugten blev onsdag sat ud af spil, da det maritime indsatshold fra den danske fregat “Esbern Snare” kom i ildkamp i forsøget på at standse piratskibet. Piraterne åbnede ild, hvorefter frømændene besvarede ilden. Fire pirater blev dræbt, en blev såret, og fire pirater sidder nu tilbageholdt på fregatten.

Onsdag udviklede sig til en dag, som vil gå over i Søværnets historie. Det skete, da besætningen på fregatten “Esbern Snare” reagerede på efterretninger om forhøjet risiko for pirateri i farvandet syd for Nigeria. Skibet satte i den retning og sendte fregattens Seahawk-helikopter i forvejen for at observere, skriver Forsvarskommandoen på Forsvarets hjemmeside.

Helikopterens besætning fandt ud på eftermiddagen en hurtigtgående motorbåd med otte mistænkelige mænd ombord i et område med en række handelsskibe. Ombord på motorbåden kunne helikopterens besætning se en række af de redskaber, som man forbinder med pirateri, herunder stiger.

Den danske fregat var hen under aftenen tæt nok på motorbåden til at kunne sende Frømandskorpset af sted i deres hurtiggående motorbåde for at gå om bord i piratskibet.

“Esbern Snare” kaldte piraterne op for at bringe dem til standsning, så de danske soldater kunne komme om bord. Da piraterne ikke reagerede, afgav de danske styrker varselsskud jf. deres beføjelser.

“Piraterne åbnede derefter ild direkte mod de danske soldater. De danske soldater reagerede herefter i selvforsvar og besvarede ilden fra piraterne. Der fulgte en kort ildkamp. Ingen danske soldater kom til skade, men fem pirater blev ramt. Fire af piraterne afgik ved døden. En blev såret. Efter ildkampen sank piratskibet,” skriver Forsvarskommandoen.

De fire omkomne pirater blev sammen med de fire overlevende taget med om bord på fregatten “Esbern Snare”, hvor den ene sårede blev behandlet for sine skader. Den tværministerielle arbejdsgruppe vil ifølge Forsvarskommandoen nu håndtere, hvad der skal ske med de tilbageholdte pirater.

guest
5 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer