spot_img

Bramsens besøg hos Hjemmeværnet handlede mest om at få et lift til Ærø

Forsvarsminister Trine Bramsen forklarede et besøg på Ærø samme dag som Kabul faldt med, at hun besøgte Hjemmeværnet og navigationsskolen i Marstal. Men svar på en aktindsigt til dagbladet BT viser, at Hjemmeværnets involvering i besøget handlede om noget helt andet.

Da forsvarsminister Trine Bramsen (S) søndag den 15. august besøgte Ærø, samtidig med at Kabul faldt til Taleban, var formålet et besøg hos Hjemmeværnet. Det indtryk gav hun i hvert fald i det svar, som hun sendte til OLFI.

»Havde jeg på forhånd kendt til situationen søndag aften, havde jeg selvsagt ikke … besøgt Hjemmeværnet søndag morgen. Hastigheden i udviklingen er kommet bag på alle,« skrev Forsvarsministeriet til OLFI med et citat fra ministeren.

Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget …

Nu viser det sig, at ”besøget” hos Hjemmeværnet havde et noget andet formål end det, man kunne få indtryk af i forsvarsministerens svar. Af et svar på en aktindsigt til dagbladet BT fremgår det, at forsvarsministeren havde en helt praktisk grund til at kontakte Hjemmeværnet. Formålet med besøget på Ærø var nemlig at føre kommunalvalgkamp for Ærøs socialdemokratiske borgmester Ole Wej Petersen.

Og da Trine Bramsen har et hus på Thurø, »hvor hun er i weekenderne«, foreslog hendes særlige rådgiver i en mail til borgmesteren et weekendbesøg den 14. eller 15. august.

»Vi prøver, om vi kan få et lift med Marinehjemmeværnet fra Svendborg til Ærø, men derudover behøver besøget ikke at være forsvarsrelateret. Det kan i lige så høj grad være noget, du ønsker at sætte fokus på i forhold til Ærø og KV-21,« skriver Trine Bramsens særlige rådgiver således til borgmesteren i juni.

Bramsen modtager hård kritik fra oppositionen

Dagen efter svarer Ole Wej Petersen, at et besøg den 15. august passer fint, og han foreslår samtidig et program med en gåtur gennem Marstal, et besøg på byens navigationsskole efterfulgt af en gåtur til havnen og besøg i Socialdemokratiets kampagnevogn ”Røde Grethe”, hvor ministeren kan møde socialdemokratiske medlemmer og kandidater til kommunalvalget.

»Lad os køre med den plan,« svarer Trine Bramsens særlige rådgiver 21. juni.

Hos Venstre mener forsvarsordfører Lars Christian Lilleholt, at forsvarsministeren har et troværdighedsproblem.

»Vi er ført bag lyset. Det flugter ikke med hendes hidtidige forklaring, nemlig at det var et besøg hos Hjemmeværnet, der var årsagen til, at hun var på Ærø under en af de største sikkerhedspolitiske kriser i mange år,« siger han til BT.

De konservatives Niels Flemming Hansen er på samme linje.

»Jeg er simpelthen så rystet, at det er hendes mening, at Forsvaret og dermed staten skal betale hendes og dermed Socialdemokratiets valgkamp,« siger han til BT.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...