spot_img

“Iver Huitfeldt” vendte torsdag hjem til Korsør med Covid-19 smitte om bord

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Torsdag vendte fregatten ”Iver Huitfeldt” hjem fra fire måneders mission i Hormuz-strædet. Det skete med covid-19 om bord, idet ni personer ud af den 155 mand store besætning er smittede. Forsvarsministeren tog imod på kajen.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) tog i mod på kajen i Korsør, da fregatten ”Iver Huitfeldt” torsdag vendte hjem efter fire måneders mission i Hormuz-strædet. Det skete med en ubuden gæst om bord, idet ni af besætningens 155 medlemmer er testet positiv for covid-19. Det bekræfter Forsvarskommandoen over for OLFI.

»Personerne, der er testet positive, er holdt adskilt fra den øvrige besætning. Alle besætningsmedlemmer er instrueret om, hvordan de skal forholde sig afhængigt af deres testresultater. Blandt andet er nære kontakter til de smittede instrueret om, at de skal kontakte corona-opsporingsenheden, og at de skal testes på ny og isoleres, indtil resultat på svaret foreligger,« skriver Forsvarskommandoen i et svar til OLFI.

Ifølge Forsvarskommandoen er det ikke til at sige med sikkerhed, hvordan eller hvornår coronaen har sneget sig med om bord.

»Den kan være kommet om bord ved et havneanløb i slutningen af oktober i Dubai, men det kan ikke konstateres eller siges med garanti. Besætningen har løbende været opmærksom på covid-19 og taget de fornødne forholdsregler for at undgå smitte,« skriver Forsvarskommandoen.

”Iver Huitfeldt” har været indsat i den fransk ledede Agenor-mission, som har til formål at sikre fri sejlads i området og styrke sikkerheden for skibsfarten i Hormuz-strædet, samt medvirke til at nedtrappe spændinger i området.

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer