spot_img

OLFIs redaktør modtager Publicistklubbens nyskaberpris

Fredag blev Peter Ernstved Rasmussen hædret for etableringen af OLFI og afdækningen af nepotisme og embedsmisbrug i Forsvarsministeriets og Forsvarets øverste ledelser. Prisen blev overrakt af den tidligere konservative klimaminister og senere klimakommissær Connie Hedegaard, som også talte på vegne af “oberst Hackel”.

Der blev slået en del knuder på tungerne, da Publicistklubben for en uge siden afholdt sin årlige prisfest i den gamle trykpresses lokaler under dagbladet Politiken på Rådhuspladsen i København. Det skete, da redaktør Peter Ernstved Rasmussen modtog Publicistklubbens nyskaberpris for etableringen af OLFI og de mange afsløringer af nepotisme og inhabilitet i Forsvarsministeriets og Forsvarets ledelser.

I præsentationsvideoen forklarede den tidligere programchef på Radio24Syv, Mikael Bertelsen, at OLFI er opkaldt efter fregatten, der i 1982 skød et missil ind over Sjællands Odde og ramte et sommerhus.

»OLFI blev startet af dig i 2016, og nu blev det altså faktisk lidt fejlagtigt sagt, at det var fregatten ”Olfert Fischer”, der var skyld i det der oppe i Lumsås. Det var det ikke. Det var fregatten ”Peder Skram”. Nej, der er en anden historie bag ”Olfert Fischer”. For ”Olfert Fischer” var navnet på den fregat, der blev sendt til golfen,« forklarede den konservative Connie Hedegaard, inden hun blev afbrudt af prismodtageren.

»Korvetten,« sagde han.

» … korvetten, tak! I 1990 med FN-blokaden omkring Irak. Med andre ord var det starten på den aktivistiske udenrigspolitik,« fortsatte den tidligere klimaminister og senere klimakommissær i EU.

Man skal høre meget, før ørerne falder af

Derefter forklarede Connie Hedegaard i sin motivation for prisen, at det havde været svært at lægge ører til alle afsløringerne af dårligdomme i Forsvaret.

»Jeg skal hilse at sige som tidligere konservativ forsvarsordfører, og jeg siger det også på vegne af ”oberst Hackel” og andre: Man skal virkelig høre meget, før ørerne falder af, hvad der går for sig i de øverste dele af Forsvaret. Jeg tror ærlig talt, at mange af os havde tænkt, at det kommer vi ikke til at opleve i Danmark. Men det er kommet frem, og det er det, som juryen har hæftet sig ved, at Peter Ernstved Rasmussen helt bogstaveligt er en enmandshær,« sagde hun.

Selv takkede OLFIs redaktør for prisen og forklarede, at OLFI i virkeligheden er noget af det mest gammeldags, som man kan finde i den danske mediebranche. Nemlig klassisk og langsom journalistik om et emne, som optager og interesserer journalisten.

»På OLFIs forside kan man læse den seneste halvanden måneds artikler, så OLFI er ekstremt slow news. Jeg har ingen annoncører, og jeg har aldrig fået nogen former for iværksætterstøtte eller mediestøtte. Det beviser, at man godt kan sidde ved sit køkkenbord og lave journalistik, der flytter noget. Jeg håber, at OLFI kan inspirere andre med en iværksætter i benene til at gå ud og lave journalistik, hvor man ikke er bange for at bide lidt og holde fast og holde magten i ørerne. Jeg kan nævne mange steder, der godt kunne bruge et OLFI,« sagde Peter Ernstved Rasmussen i sin takketale.

Publicistklubbens jubilæumspris modtog Jørgen Steen Nielsen for sit mangeårige engagement for klimaet på dagbladet Information. DR-journalisterne Maiken Steen Frederiksen og Frederik Hugo Ledegaard modtog Publicistklubbens dokumentarpris for “Mænd, der ødelægger kvinder”.

Du kan se et sammendrag af talerne ved Publicistklubbens årsfest her:

Publicist

PUBLICISTFESTEN 2020 Oplev eller genoplev den store Publicistfest, som blev holdt fredag 4. September i Pressen på Rådhuspladsen. Følg det store åbningsnummer med Amin Jensen og Politiets Damekor. Og Jes Dorph Petersen, når han leder overrækkelsen af de tre priser: Publicistprisen, Dokumentarprisen og Nyskaberprisen. Og hør MF Jens Rohdes nyhedsspækkede festtale. Adgangen til festen var desværre begrænset på grund af Coronarestriktioner. Se med her, og få hele oplevelsen tæt på

Posted by Publicistklubben on Thursday, 10 September 2020

Andre læste også

Bidens alderdom og talefejl overskyggede Nato-topmødet i Washington

Abonnement
ANALYSE: Nato-topmødet i Washington afslørede, at Nato nok står mere samlet og stærkere end i mange år. Men fremtiden afhænger helt af det amerikanske præsidentvalg i november, og derfor var alle øjne rettet mod den amerikanske præsident. Løfterne til Ukraine fra topmødet er massive. Men den økonomiske støtte er...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

3 KOMMENTARER

guest
3 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
sten andersen
Læser
sten andersen
18. september 2020 12:50

Stort og velfortjent tillykke til “Olfi” redaktionen. Peter Ernstved burde få Cavlingprisen for sine stædige og ihærdige evner til at bide sig fast i haserne hos magthaverne i militæret.
Det er også en fornøjelse at lytte til frontlinjen på Radio4 – her er Ernstved klar og tydelig og formå med pædagogiske talegaver at forklare militære termer i klart sprog til lytteren. Måske burde Olfi få sig en søsteravis i Hviderusland eller sågar Rusland? Tillykke.

John M. Foley
Læser
John M. Foley
13. september 2020 9:32

Fortjent. Bravo-Zulu, Peter Ernstved Rasmussen.

ottochristensen
Læser
ottochristensen
12. september 2020 13:25

Det er stort og velfortjent, at Peter Ernstved Rasmussen modtager Publicistklubbens nyskaberpris, for sin kæmpeindsats med at afdække misbrug og kriminel adfærd i Det Danske Forsvar. Jeg er helt enig med Peter Ernstved Rasmussen i, at Olfi forhåbentligt inspirerer til lignende undersøgelser af andre forvaltningsområder.