OLFIs redaktør bliver vært på det nye debatprogram “Frontlinjen” på Radio4

2
OLFI Editor Peter Ernstved Rasmussen
Tirsdag den 11. august sætter OLFIs redaktør sig bag mikrofonen, som vært på debatprogrammet "Frontlinjen" på den landsdækkende Radio 4. Foto: Agnete Schlichtkrull

Tirsdag sender Radio4 for første gang det nye program “Frontlinjen”, som handler om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. OLFI-redaktør Peter Ernstved Rasmussen er vært på programmet, der i den første udsendelse har fokus på den mission, som fregatten “Iver Huitfeldt” er på vej til i Hormuz-strædet.

Tirsdag sender Radio4 første gang det nye program ”Frontlinjen”, som handler om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. OLFI-redaktør Peter Ernstved Rasmussen er vært på programmet, og i den første udsendelse sætter han fokus på den mission i Hormuz-strædet, som fregatten ”Iver Huitfeldt” er på vej til.

Man skal lede længe blandt alverdens radioprogrammer, hvis man interesserer for forsvars- og sikkerhedspolitik og ønsker at lytte til udsendelser inden for dette emne med afsæt i danske forhold. Men ikke meget længere. Tirsdag sender Radio4 første gang det nye program ”Frontlinjen”, der har OLFI-redaktør Peter Ernstved Rasmussen som vært.

Få journalister ved så meget om dansk forsvar som Peter Ernstved Rasmussen, der i Forsvaret er kendt som manden, der gennem flere år har holdt forsvaret i kort snor med kritisk journalistik og senest har afsløret embedsmisbrug og pligtforsømmelse i forsvarets geledder. Han er selv tidligere reserveofficer og har to gange været udsendt på internationale missioner for Danmark.

Første udsendelse sætter fokus på Frankrig

Sammen med aktuelle gæster vil han hver tirsdag i tidsrummet fra 11.05-12.00 diskutere aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner og bringe lytterne helt tæt på det militære maskineri, hvor uniformer og soldater udgør hverdagen blandt kampfly, krigsskibe og kanoner.

»Jeg glæder mig til at gøre lytterne klogere på forsvaret og give dem en større forståelse for, hvorfor det danske forsvar ser ud og handler, som det gør i dag,« siger Peter Ernstved Rasmussen.

I løbet af de seneste 20-30 år har Danmarks plads i verden har forandret sig. Før i tiden deltog Danmark primært i fredsbevarende missioner, men i dag sender Folketinget flere gange om året danske mænd og kvinder ud i krige og på missioner i urohærgede områder.

»Mere end 40.000 soldater har været udsendt i internationale missioner siden starten af 1990’erne, og flere hundredetusinde danskere er pårørende til nuværende og tidligere soldater. Derfor er det helt oplagt, at vi har et program, hvor vi diskuterer aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner, samtidig med at vi bliver klogere på den enkelte soldats hverdag,« siger Radio4’s nyheds- og aktualitetschef, Tina Kragelund.

I den første udgave af ”Frontlinjen” kommer lytterne med om bord på fregatten ”Iver Huitfeldt”, de kommer op på udenrigsminister Jeppe Kofods (S) kontor på Asiatisk Plads, og i studiet diskuterer militæranalytiker Anders Puck Nielsen fra Forsvarsakademiet med tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), om Frankrig er ved at overtage pladsen som Danmarks vigtigste militære allierede fra USA.

Du kan lytte til det første program af Frontlinjen på Radio4 her …

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Inline Feedback
Læs alle kommentarer