spot_img

OLFIs redaktør bliver vært på det nye debatprogram “Frontlinjen” på Radio4

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Tirsdag sender Radio4 for første gang det nye program “Frontlinjen”, som handler om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. OLFI-redaktør Peter Ernstved Rasmussen er vært på programmet, der i den første udsendelse har fokus på den mission, som fregatten “Iver Huitfeldt” er på vej til i Hormuz-strædet.

Tirsdag sender Radio4 første gang det nye program ”Frontlinjen”, som handler om dansk forsvars- og sikkerhedspolitik. OLFI-redaktør Peter Ernstved Rasmussen er vært på programmet, og i den første udsendelse sætter han fokus på den mission i Hormuz-strædet, som fregatten ”Iver Huitfeldt” er på vej til.

Man skal lede længe blandt alverdens radioprogrammer, hvis man interesserer for forsvars- og sikkerhedspolitik og ønsker at lytte til udsendelser inden for dette emne med afsæt i danske forhold. Men ikke meget længere. Tirsdag sender Radio4 første gang det nye program ”Frontlinjen”, der har OLFI-redaktør Peter Ernstved Rasmussen som vært.

Få journalister ved så meget om dansk forsvar som Peter Ernstved Rasmussen, der i Forsvaret er kendt som manden, der gennem flere år har holdt forsvaret i kort snor med kritisk journalistik og senest har afsløret embedsmisbrug og pligtforsømmelse i forsvarets geledder. Han er selv tidligere reserveofficer og har to gange været udsendt på internationale missioner for Danmark.

Første udsendelse sætter fokus på Frankrig

Sammen med aktuelle gæster vil han hver tirsdag i tidsrummet fra 11.05-12.00 diskutere aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner og bringe lytterne helt tæt på det militære maskineri, hvor uniformer og soldater udgør hverdagen blandt kampfly, krigsskibe og kanoner.

»Jeg glæder mig til at gøre lytterne klogere på forsvaret og give dem en større forståelse for, hvorfor det danske forsvar ser ud og handler, som det gør i dag,« siger Peter Ernstved Rasmussen.

I løbet af de seneste 20-30 år har Danmarks plads i verden har forandret sig. Før i tiden deltog Danmark primært i fredsbevarende missioner, men i dag sender Folketinget flere gange om året danske mænd og kvinder ud i krige og på missioner i urohærgede områder.

»Mere end 40.000 soldater har været udsendt i internationale missioner siden starten af 1990’erne, og flere hundredetusinde danskere er pårørende til nuværende og tidligere soldater. Derfor er det helt oplagt, at vi har et program, hvor vi diskuterer aktuelle forsvars- og sikkerhedspolitiske emner, samtidig med at vi bliver klogere på den enkelte soldats hverdag,« siger Radio4’s nyheds- og aktualitetschef, Tina Kragelund.

I den første udgave af ”Frontlinjen” kommer lytterne med om bord på fregatten ”Iver Huitfeldt”, de kommer op på udenrigsminister Jeppe Kofods (S) kontor på Asiatisk Plads, og i studiet diskuterer militæranalytiker Anders Puck Nielsen fra Forsvarsakademiet med tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), om Frankrig er ved at overtage pladsen som Danmarks vigtigste militære allierede fra USA.

Du kan lytte til det første program af Frontlinjen på Radio4 her …

Andre læste også

Sådan styrker vi effektivt Hjemmeværnet uden at bruge milliarder

BLOG. Hjemmeværnet er ofte blevet overset i diskussionerne om styrkelsen af Forsvaret og har heller ikke fyldt meget i den offentlige samtale om det nye forsvarsforlig. Niels Klingenberg Vistisen præsenterer her en række konkrete forslag til, hvordan Hjemmeværnet hurtigt og effektivt kan styrkes uden milliardinvesteringer. Jeg har ad flere omgange...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Rasmus
Læser
Rasmus
13. august 2020 9:59

Fint første program og ganske ufarligt tema. Der er mange aktuelle dagsordner at tage fat på med dansk sikkerhedspolitik Det bliver spændende at se om de åbne drøftelser kan tages i programmet, og hvordan Forsvaret og politikerne stiller sig til diskussionen om åbenhed overfor lukkethed om Danmarks sikkerhedspolitik. Det tragikomiske ved den stramme hemmeligheds politik er, at vi må formode at alle de vigtige aktører Rusland, USA, Kina etc. allerede har foretaget militæreanalyser som indeholder de væsentligste oplysninger om Danmarks sikkerhedspolitik, så det kun er befolkningen som ikke bliver inddraget, hvilket måske ikke er det bedste udgangspunkt for et veldrevet demokrati.

DenGamleGarder
Læser
DenGamleGarder
11. august 2020 8:48

Held og lykke med dit nye initiativ, det bliver med garanti spændende at følge med i.