spot_img

Værnepligtige når ikke at vende tilbage til tjenestestederne

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Omkring 1000 værnepligtige landet over hjemsendes permanent, og når således ikke at vende tilbage til deres respektive tjenestesteder, før værnepligtsperioden udløber. Forsvaret har dog besluttet, at det ikke skal have konsekvenser for de værnepligtige, der ønsker at skrive kontrakt. Det skriver Forsvarskommandoen.

De fleste af landets værnepligtige når ikke at forrette yderligere tjeneste i denne omgang. Det står klart, efter at Forsvarskommandoen i dag meldte ud, at omkring 1000 værnepligtige ikke får mulighed for at vende tilbage og gøre deres basisforløb færdigt, efter at de blev hjemsendt midt i marts på grund af coronavirussen. Det skriver Forsvaret i dag på sin hjemmeside.

Forsvaret garanterer dog samtidig, at det utraditionelle forløb ikke kommer til at ligge værnepligtige med ambitioner om en karriere i Forsvaret til last. De berørte får samme muligheder for at søge ansættelse eller uddannelse i Forsvaret, som hvis de havde gennemført en almindelig værnepligt og basisuddannelse. I stedet vil man forsøge at indhente det tabte, når de optages på en uddannelse, skriver Forsvarskommandoen på Forsvarets hjemmeside.

Forsvarets kommunikationschef, oberst Susanne Lund udtaler i den forbindelse:

»De værnepligtige er jo uden skyld i, at deres uddannelse er blevet forkortet, så når samfundet – ja, faktisk hele verden – lukker ned på grund af en virus, er det væsentligt for os at sikre, at det ikke bliver en hindring for de værnepligtige på et senere tidspunkt. De skal selvfølgelig have lige muligheder for at kunne vende tilbage til en karriere i Forsvaret.«

Den bratte afslutning på værnepligtsforløbene rammer primært Hæren og Flyvevåbnet. Søværnets Basisuddannelse startede først i marts, og derfor forventer man, at uddannelsen i Søværnet kan genoptages inden værnepligtsperiodens udløb, fremgår det af Forsvarets hjemmeside.

Andre læste også

Striden mellem jakkesæt og uniformer har udviklet sig til »borgerkrig«

Abonnement
INTERVIEW. Håndteringen af fregatsagen udstiller den gensidige mistillid mellem politikere, officerer og embedsmænd, der gennemsyrer forsvarsområdet. Det mener politisk analytiker Lars Trier Mogensen, som samtidig peger på, at Elbit-sagen i sig selv kunne have kostet Flemming Lentfer jobbet. Til syvende og sidst skal der dog andet og mere til...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer