Værnepligtige når ikke at vende tilbage til tjenestestederne

0
Værnepligtige fra 2. Logistikbataljon ved Trænregimentet på Trænbanen i Aalborg. Sammen med cirka 1000 andre hjemsendes de nu uden at have gennemført deres værnepligtsforløb. Foto: Forsvarsgalleriet

Omkring 1000 værnepligtige landet over hjemsendes permanent, og når således ikke at vende tilbage til deres respektive tjenestesteder, før værnepligtsperioden udløber. Forsvaret har dog besluttet, at det ikke skal have konsekvenser for de værnepligtige, der ønsker at skrive kontrakt. Det skriver Forsvarskommandoen.

De fleste af landets værnepligtige når ikke at forrette yderligere tjeneste i denne omgang. Det står klart, efter at Forsvarskommandoen i dag meldte ud, at omkring 1000 værnepligtige ikke får mulighed for at vende tilbage og gøre deres basisforløb færdigt, efter at de blev hjemsendt midt i marts på grund af coronavirussen. Det skriver Forsvaret i dag på sin hjemmeside.

Forsvaret garanterer dog samtidig, at det utraditionelle forløb ikke kommer til at ligge værnepligtige med ambitioner om en karriere i Forsvaret til last. De berørte får samme muligheder for at søge ansættelse eller uddannelse i Forsvaret, som hvis de havde gennemført en almindelig værnepligt og basisuddannelse. I stedet vil man forsøge at indhente det tabte, når de optages på en uddannelse, skriver Forsvarskommandoen på Forsvarets hjemmeside.

Forsvarets kommunikationschef, oberst Susanne Lund udtaler i den forbindelse:

»De værnepligtige er jo uden skyld i, at deres uddannelse er blevet forkortet, så når samfundet – ja, faktisk hele verden – lukker ned på grund af en virus, er det væsentligt for os at sikre, at det ikke bliver en hindring for de værnepligtige på et senere tidspunkt. De skal selvfølgelig have lige muligheder for at kunne vende tilbage til en karriere i Forsvaret.«

Den bratte afslutning på værnepligtsforløbene rammer primært Hæren og Flyvevåbnet. Søværnets Basisuddannelse startede først i marts, og derfor forventer man, at uddannelsen i Søværnet kan genoptages inden værnepligtsperiodens udløb, fremgår det af Forsvarets hjemmeside.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer