spot_img

Verdensberømt dj støtter veteraner med koncert på fregatten ”Niels Juel”

Danske Martin Jensen er vant til at give koncerter for titusindvis af mennesker verden over, men store bededag bliver det uden publikum og i uvante omgivelser. Her danner fregatten ”Niels Juel” rammerne om en koncert, der kan streames live fra sofaen, og som skal sætte fokus på veteransagen.

Når den danske Martin Jensen fredag aften (store bededag) går på ”scenen”, bliver det uden publikum og i temmelig uvante omgivelser. Den verdensberømte dj stiller sig nemlig bag mikserpulten ombord på fregatten ”Niels Juel”. Koncerten afholdes i samarbejde med Forsvaret og Veteranfonden og har til formål at sætte fokus på veteraners vilkår.

Martin Jensen står bag adskillige internationale hits og har på får år nået knap 2 milliarder streams af sine sange på Spotify, hvilket gør ham til den aktuelt mest succesrige danske dj. Det er derfor en musiker i international topklasse, der kortvarigt overtager kommandoen på fregatten, der ligger til kaj i Korsør.

For nylig så 850.000 med på streamingtjenesten Twitch, da Martin Jensen spillede i et tomt Parken under koncert- og turnekonceptet ”Me, Myself, Online”. Det er samme koncertturne, der nu fortsætter ombord på det danske orlogsskib, og ligesom i Parken vil koncerten på ”Niels Juel” kunne følges online, uden at man skal have penge op af lommen.

Til gengæld vil der som noget helt unikt i koncertsammenhænge være mulighed for at kommentere og stille spørgsmål til Martin Jensen undervejs.

Giver adgang til et andet publikum

Koncerten er blevet til på Martin Jensens eget initiativ, men afholdes i samarbejde med Forsvaret og Veteranfonden, der er kendt for at arrangere den årlige Engage Festival.

Overskuddet fra Engage Festival går sædvanligvis ubeskåret til fondens arbejde med veteraner, men vi lever som bekendt i usædvanlige tider, og forbuddet mod store forsamlinger har sat en stopper for årets udgave af festivalen. Derfor var det en kærkommen henvendelse fra Martin Jensen, der førte til det uortodokse koncertinitiativ, fortæller Veteranfondens formand Jeppe Michael Jensen.

Artiklen fortsætter under tweetet …

”For os handler det meget om at komme ud med vores budskab om fællesskab og samling, og det griber vi jo enhver lejlighed til. Så på den måde er det rigtig positivt for os og for veteransagen, at vi får nye ambassadører, der er er med til at fortælle, hvad det vil sige at være veteran,” siger han.

Jeppe Michael Jensen sætter derudover pris på de perspektiver, der er i et samarbejde med den populære DJ, for hos Veteranfonden arbejder man løbende på at prøve nye ting af i veteransagens navn, fortæller formanden.

”Martin Jensen er en rigtig spændende samarbejdspartner, fordi han når ud til et andet publikum, end vi nok ellers ville gøre.”

Skæbnefællesskab med sundhedspersonellet

Koncerten med Martin Jensen er gratis at overvære, og fra Veteranfondens side har man derfor ikke tænkt i indtjening eller i hensynet til en økonomisk bundlinje.

”For mig har det egentlig bare været afgørende, at vi kunne lave noget, hvor vi får sat både Forsvaret og veteranerne i fokus i den her svære tid,” siger Jeppe Michael Jensen, der samtidig bedyrer, at koncerten ikke bliver en enlig svale.

Der vil løbende komme flere initiativer fra Veteranfonden, mens der tælles ned til 2021-udgaven af ENGAGE Festival, fortæller han. Blandt andet håber Veteranfonden at gennemføre den såkaldte Engage Salute i forbindelse med flagdagen 5. september. Den er ”en hyldestfest for det sundhedspersonel og beredskab, der kæmper for os alle sammen lige nu,” fremgår det af Veteranfondens facebookside.

”Vi vil gerne i en eller anden konstellation ind og arbejde for både anerkendelsen af vores veteraner – det er jo det, vi arbejder for hele tiden – men også række hånden ud mod de læger og sygeplejersker, som vi føler et stærkt skæbnefællesskab med i den her tid. De er ikke veteraner, og de er ikke i krig, men det ligner sgu,” siger Jeppe Michael Jensen.

For at Engage Salute kan løbe af stablen, kræver det selvsagt, at forsamlingsforbuddet er ophævet til den tid. Jeppe Michael Jensen lover dog, at arrangementet bliver afholdt, selvom det kan blive nødvendigt at vente længere end til 5. september. I mellemtiden forsøger han og Veteranfondens frivillige at holde hjulene i gang trods svære betingelser.

”Jeg håber, at vi kan lave mange flere af den her slags ting.”

Koncerten med Martin Jensen starter fredag den 8. maj klokken 19 og kan følges på Martin Jensens Twitch-profil. Det er gratis at se og lytte med.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer