spot_img

Internationale missionskrav tvinger danske soldater i corona-karantæne

41 medarbejdere i Forsvaret er sat i præventiv corona-karantæne i en indkvarteringsbygning i Karup, inden de udsendes til Afghanistan, Estland og Mali. Det er de udelukkende, fordi de respektive internationale missionschefer kræver det, fortæller stabslæge Henrik Staunstrup.

Som en præventiv foranstaltning til at imødegå coronasmitte har Forsvaret siden 15. april haft 41 soldater placeret i karantæne i en indkvarteringsbygning på Flyvestation Karup. De 41 soldater skal indenfor den nærmeste fremtid udsendes til henholdsvis Afghanistan, Estland og Mali, skriver Forsvaret i dag på sin hjemmeside.

»Formålet er at sikre, at de personer vi sender ud på mission, ikke bærer...

Vil du læse mere?

Abonnér på OLFI - Ingen binding, bare god journalistik.

Klik HER for at komme igang.

Er du allerede abonnent? - log ind her

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

2 KOMMENTARER

guest
2 Kommentarer
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Ivar Thyssen
Læser
Ivar Thyssen
1. maj 2020 7:35

Jeg finder at brugen af ordet “tvinger” i overskriften er misvisende og negativt. I mine øjne ville ordet “kræver” være langt mere på sin plads.

Som Stabslæge Staunstrup anfører, så er det den lokale COM, der sætter kravene, og bidragsyderne retter ind.

At koge suppe på fregatten Niels Juels sejltur sammen med det franske hangarskib og evt. manglende forudgående karantæne med vedblivende spørgsmål til Stabslægen er tyndt. Der bliver svaret ganske tydeligt i indledningen; men i bedste Ekstra Blads stil stilles samme spørgsmål igen og igen. Den metode bruges kun overfor politikere, som fastholder latterlige svar, eller hvis der kan være sproglige forvekslinger.

Med venlig hilsen

Ivar Thyssen
SSG

Wedell Christensen
Læser
Wedell Christensen
30. april 2020 10:25

Ak ja, ynkeligt at man i Forsvaret ikke selv kan bruge sund fornuft, men tvinges til det af udenlandske myndigheder. Synd, for stabslægens argumentation er ellers god.