spot_img

Coronavirussen kan betyde forsinkelser på leveringen af F-35-kampfly

Coronavirussen har ramt Lockheed Martins internationale underleverandører hårdt, og det risikerer at forårsage forsinkelser i salg og leveringer af F-35-jagerfly. Det fortalte koncernens direktion tirsdag i en samtale med en række amerikanske børsanalytikere.

Ligesom mange andre virksomheder kæmper fly- og våbenproducenten Lockheed Martin netop nu med følgevirkningerne af coronapandemien. Nogle ansatte er smittede, andre er ramt af udgangsforbud, og sideløbende har flere af Lockheed Martins internationale underleverandører midlertidigt måttet lukke deres fabrikker.

Særligt de lukkede fabrikker risikerer at få betydning for produktion og levering af F-35-flyene, forklarede Lockheed Martins direktion tirsdag i en samtale med amerikanske børsanalytikere i forbindelse med en status på første regnskabskvartal. Det skriver mediet DefenseOne.

”Vi begynder at opleve problemer på alle vores forretningsområder på grund af coronaen. Det drejer sig primært om adgangen til forskellige faciliteter og om forsinkelser fra vores leverandører, hvilket har betydet, at vi har måttet justere vores forventninger for året,” fortalte Lockheed Martins direktør Marillyn Hewsom til analytikerne.

Indtil videre har F-35-fabrikken i Fort Worth, Texas, hvor de fleste fly produceres, ikke været direkte påvirket, men det kan hurtigt ændre sig, erkender Lockheed Martins ledelse.

”Vores F-35-fabrik bliver sandsynligvis også påvirket i et vist omfang. Vi vil bruge de kommende uger på at analysere og afgøre omfanget af påvirkningen i samarbejde med vores forsynings- og produktionskæder samt vores kunder. Herunder også om leveringen af flyene bliver forsinket,” kunne finansdirektør Ken Possenreide supplere.

Forventet overskud på knap 7 milliarder dollars

F-35-kampflyene udgør omkring en fjerdedel af Lockheed Martins samlede årlige salg, og står de nuværende prognoser til troende, kan forsinkelserne ende med at koste koncernen i omegnen af 375 millioner dollars – godt 2,5 milliarder kroner. Også virksomhedens missilproduktion risikerer at blive påvirket i takt med, at flere underleverandører indstiller arbejdet.

Nedjusteringen kommer dog næppe til at vælte læsset for Lockheed Martin. Trods udsigten til et potentielt stort milliontab, ser Lockheed Martins økonomi særdeles sund ud. Selv under påvirkning af coronakrisen regner våbenproducenten med at omsætte for mellem 62,35 og 64 milliarder dollars i 2020, ligesom man forventer et positivt årsresultat i størrelsesordenen 6,8 til 6,95 milliarder dollars.

Der er derfor heller ingen dommedagsstemning at spore i ledelsen, som i stedet ser fremad:

”Vores forventninger lige nu er, at de næste par måneder kommer til at udgøre det værste af driftsforstyrrelserne, mens landet og resten af verden arbejder på at få kurven til at flade ud, så vi kan bevæge os videre,” sagde Ken Possenreide.

Det er endnu uvist, hvilken betydning Lockheed Martins produktionsvanskeligheder får for leverancen af de 27 F-35-fly, som Danmark har købt, og som planmæssigt skal indfases mellem 2021 og 2026.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer