spot_img

F16-jubilæum fejres med formationsflyvning over hele Danmark

Fredag den 17. januar markerer Flyvevåbnet, at det er 40 år siden, de første F-16-fly blev leveret til Danmark. Det sker med en storstilet formationsflyvning, der bringer flyene rundt i det mest af landet. På grafikken under artiklen kan du se, hvor og hvornår flyene er nærmest dig.

De danske F-16-fly kan denne måned fejre rund “fødselsdag”, da det efterhånden er blevet til hele 40 års tjeneste. Det markerer Fighter Wing Skrydstrup fredag med en såkaldt 10-skibs formationsflyvning, der bringer flyene rundt i hele Danmark. Flyvningen er delt op i to etaper: Første flyvning foregår over Jylland fredag formiddag mellem klokken 09:00 og 11:30, mens eftermiddagens flyvning i luftrummet over Sydjylland, Fyn og Sjælland finder sted fra klokken 13:30 til 15:50.

Flyvehøjden bliver beskedne 2000 fod – godt 600 meter – og der skulle således være rig mulighed for både at se og høre jagerflyene, når de passerer over land og by. Det hele afhænger dog af vejret, og Flyvevåbnet gør opmærksom på, at flyene kun bliver sendt på vingerne, hvis vejret tillader, at man kan se dem fra jorden.

Lokalt markeres dagen med et lukket arrangement for Flyvestation Skrydstrups ansatte og særligt indbudte gæster. Der vil i forlængelse af formiddagens formationsflyvning blive gennemført en demonstrationsflyvning og et simuleret angreb på flyvestationen med op til ti fly, så bor man tæt på Skrydstrup er der mulighed for et ekstra show.

Nedenfor kan du se den planlagte rute samt tidspunkterne for overflyvning af de mange byer rundt omkring i landet.

Formiddagens flyvning (09:00-11:30)

Formiddagens flyverute. Grafik: Flyvevåbnet

Eftermiddagens flyvning (13:30-15:50)

Eftermiddagens flyverute. Grafik: Flyvevåbnet

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer