F16-jubilæum fejres med formationsflyvning over hele Danmark

0
Flyvevåbnet fejrer fredag, at de danske F-16-fly kan fejre 40-års jubilæum. Det markeres med en større 10-skibs formationsflyvning over Danmark. Foto: Forsvaret/Flyvevåbnet

Fredag den 17. januar markerer Flyvevåbnet, at det er 40 år siden, de første F-16-fly blev leveret til Danmark. Det sker med en storstilet formationsflyvning, der bringer flyene rundt i det mest af landet. På grafikken under artiklen kan du se, hvor og hvornår flyene er nærmest dig.

De danske F-16-fly kan denne måned fejre rund “fødselsdag”, da det efterhånden er blevet til hele 40 års tjeneste. Det markerer Fighter Wing Skrydstrup fredag med en såkaldt 10-skibs formationsflyvning, der bringer flyene rundt i hele Danmark. Flyvningen er delt op i to etaper: Første flyvning foregår over Jylland fredag formiddag mellem klokken 09:00 og 11:30, mens eftermiddagens flyvning i luftrummet over Sydjylland, Fyn og Sjælland finder sted fra klokken 13:30 til 15:50.

Flyvehøjden bliver beskedne 2000 fod – godt 600 meter – og der skulle således være rig mulighed for både at se og høre jagerflyene, når de passerer over land og by. Det hele afhænger dog af vejret, og Flyvevåbnet gør opmærksom på, at flyene kun bliver sendt på vingerne, hvis vejret tillader, at man kan se dem fra jorden.

Lokalt markeres dagen med et lukket arrangement for Flyvestation Skrydstrups ansatte og særligt indbudte gæster. Der vil i forlængelse af formiddagens formationsflyvning blive gennemført en demonstrationsflyvning og et simuleret angreb på flyvestationen med op til ti fly, så bor man tæt på Skrydstrup er der mulighed for et ekstra show.

Nedenfor kan du se den planlagte rute samt tidspunkterne for overflyvning af de mange byer rundt omkring i landet.

Formiddagens flyvning (09:00-11:30)

fsvdk F16 tur Formiddag
Formiddagens flyverute. Grafik: Flyvevåbnet

Eftermiddagens flyvning (13:30-15:50)

fsvdk F16 tur Eftermiddag 1
Eftermiddagens flyverute. Grafik: Flyvevåbnet
guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer