spot_img

Flemming Vinther trækker sig som formand for HKKF med øjeblikkelig virkning

HKKF skal på jagt efter en ny formand. Det står klart, efter at Flemming Vinther i dag trak sig som formand for fagforeningen efter længere tids uoverensstemmelser med bestyrelsen. Fratrædelsen sker kun godt en måned efter, at parterne sluttede fred og bedyrede, at striden var bilagt.

Trods hensigter om det modsatte blev arbejdsroen i HKKF’s bestyrelse kortvarig. HKKF meddeler i dag, at Flemming Vinther fratræder sin post som formand for fagforbundet, som han ellers har stået i spidsen for siden 2004. Han vil dog være tilknyttet i en tidsbegrænset periode frem til den 31. oktober 2020, hvor han som særligt kommitteret skal hjælpe med erfarings- og vidensoverdragelse. Det fremgår af en pressemeddelelse, HKKF netop har udsendt.

Fratrædelsen er en konsekvens af voldsomme interne stridigheder mellem Flemming Vinther og ni ud af bestyrelsens tolv medlemmer og må formodes at markere slutningen på et langt, kaotisk forløb for fagforeningen.

»Efter mange tanker hen over julen må jeg konstatere, at den bedste løsning er, at HKKF inden den kommende kongres og overenskomstforhandlingerne får god tid til at etablere sig med en ny formand. Jeg har haft 23 fantastiske år i HKKF, og foreningen og ikke mindst dens medlemmer vil altid have en særlig plads i mit hjerte. Jeg er derfor glad for, at jeg i forbindelse med min fratrædelse som formand, og inden jeg ikke længere er en del af HKKF, får mulighed for at give mine erfaringer og min viden videre til næstformand Kurt Brantner som særligt kommitteret for denne,« udtaler Flemming Vinther.

Gode intentioner vekslet til opsigelse

I starten af december blev de stridende parter ellers enige om at forsøge at genetablere et konstruktivt samarbejde efter månedlange interne stridigheder, der brød ud i lys lue i november og kulminerede med et mistillidsvotum til Flemming Vinther og sekretariatschef Anders Grønbæk. Det blev fulgt op af en indkaldelse til en ekstraordinær kongres, der af bestyrelsen blev kaldt »et valg mellem arrogance og respekt.«

Siden måtte bestyrelsen aflyse den ekstraordinære kongres, der var indkaldt med for kort varsel, og det gav tilsyneladende anledning til at få gydet olie på vandene. Efterfølgende meldte HKKF-bestyrelsen i hvert fald ud, at man var nået frem til en mindelig løsning, og at man med ekstern bistand nu ville rede trådene ud og fortsætte samarbejdet med Flemming Vinther. Men nu, knap halvanden måned efter den udmelding, er de gode intentioner altså erstattet af en opsigelse.

»Efter jul har vi desværre måtte konstatere, at det ikke er muligt at betræde en fælles vej, som vil give den nødvendige ro. Derfor er vurderingen, at det optimale er, at Flemming fratræder nu, således at HKKF har den nødvendige tid og ro inden den kommende kongres og overenskomstforhandlingerne til at etablere sig med en ny formand,« skriver bestyrelsen blandt andet i pressemeddelelsen.

HKKF afholder ekstraordinært repræsentantskabsmøde den 16. marts med henblik på at konstituere en ny formand.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer