spot_img

Fremover sparer virksomheder momsen, når de tegner abonnement på OLFI

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

I et bindende svar til OLFI oplyser Skattestyrelsen, at OLFI lever op til betingelserne for at få nulmoms. Det kommer virksomhedsabonnenterne til gavn i 2020, mens priserne på privatabonnementer forbliver uændrede. Redaktøren glæder sig over afgørelsen.

Torsdag fik dette medie en tidlig julegave, da Skattestyrelsen i et såkaldt bindende svar orienterede om, at OLFI lever op til betingelserne for nulmoms. Det betyder, at OLFI fremover ikke længere skal opkræve 25 pct. moms på digitale abonnementer. Momsen har i flere år givet en skævvridning af markedet, fordi de trykte aviser har været fritaget for moms, mens digitale aviser blev afkrævet moms.

“OLFI henvender sig til folk med særlig interesse for dansk og international forsvars- og sikkerhedspolitik, det kan være private personer med særlig interesse for området, personer ansat i Forsvaret, Forsvarsministeriet og underliggende styrelser eller virksomheder med interesse indenfor området. Det er på den baggrund Skattestyrelsens opfattelse, at OLFI henvender sig til en videre (almen) kreds af læsere. Selv om omdrejningspunktet for artiklerne i OLFI er dansk og international forsvars- og sikkerhedspolitik, er det Skattestyrelsens opfattelse, at OLFI indeholder et bredt emneområde, jf. indholdet i de betalingsartikler, der er bragt på OLFI.dk og som kun kan læses mod betaling,” skriver Skattestyrelsen i sin afgørelse.

OLFI lever næsten udelukkende af abonnementer, så nulmoms får en stor betydning for den fortsatte økonomi. Det siger Peter Ernstved Rasmussen, som er redaktør på OLFI.

“Jeg er utrolig glad og lettet – og ærlig talt også en smule overrasket over, at OLFI kan få nulmoms. Det troede jeg egentlig ikke. Nulmoms kommer til at betyde meget for OLFIs udviklingsmuligheder, fordi jeg ikke skal aflevere 20 pct. af omsætningen i moms,” siger han.

Udskyder overvejelser om højere abonnementspriser

Som privatperson koster et årsabonnement 400 kr., hvoraf OLFI hidtil har afleveret de 80 kr. i moms. Disse penge kan OLFI fremover beholde, hvilket øger indtjeningen. Men hvorfor sætter OLFI ikke bare prisen ned til 320 kr. for et årsabonnement?

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det har været og er noget af en kamp at få et uafhængigt nichemedie om forsvars- og sikkerhedspolitik til at løbe rundt. Jeg får ikke mediestøtte som andre medier og synes helt generelt, at en pris på 400 kr. for et årsabonnement er yderst rimelig. Jeg har sågar overvejet at sætte prisen op til 500 kr., men med nulmoms kommer det tidligst til at ske fra 2021,” siger Peter Ernstved Rasmussen.

Til gengæld får erhvervsabonnenter allerede i 2020 glæde af nulmoms hos OLFI. I øjeblikket koster et erhvervsabonnement 4.000 kr. plus moms for et år, men fremadrettet bliver prisen på 4.000 kr. uden moms. I stedet for moms skal OLFI dog fremadrettet betale lønsumsafgift på 3,54 pct.

Du kan se OLFIs abonnementspriser for 2020 her:

Årsabonnement, privat: 400 kr.
Halvårsabonnement, privat: 250 kr.
Månedabonnement, privat: 50 kr.
Årsabonnement, erhverv: 4.000 kr.

Andre læste også

Forsvarsministeriet har udviklet sig til det rene Ebberød Bank

Abonnement
KOMMENTAR: Forsvarsministeriets Personalestyrelse har lige brugt 13 mio. kr. på en hvervekampagne, som har til formål at tiltrække nye og fastholde nuværende medarbejdere på hele Forsvarsministeriets område. Samtidig er der indført ansættelsesstop og pålagt besparelser for et trecifret millionbeløb på tværs af Forsvarsministeriets område. Husker du historien om Ebberød Bank?...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer