spot_img

Tyskland foreslår europæisk styrke indsat i kurdisk del af Syrien

Den tyske forsvarsminister foreslår forud for forsvarsministermøde i Nato torsdag-fredag, at Europa indsætter en fælles militærstyrke i den kurdiske del af Syrien. Forsvarsminister Trine Bramsen afventer mere konkrete planer, før hun vil forholde sig til muligheden for evt. at bidrage med danske soldater.

Når Natos forsvarsministre torsdag og fredag mødes i Bruxelles, kommer de til at diskutere et konkret forslag fra den tyske forsvarsminister, Annegret Kramp-Karrenbauer. Hun opfordrer til, at Europa indsætter en fælles styrke i det nordlige Syrien, som skal sikre en bufferzone langs grænsen til Tyrkiet.

Ifølge nyhedsbureauet Ritzau har Annegret Kramp-Karrenbauer allerede afstemt sin idé med Tysklands forbundskansler, Angela Merkel, og forsvarsministeren skulle ligeledes have taget kontakt til nogle af Tysklands allierede. Der er dog endnu kun tale om et forslag, som den tyske forbundsdag ikke har behandlet endnu.

Til Ritzau siger forsvarsminister Trine Bramsen (S), at hun endnu kun har hørt om forslaget og derfor ikke kan forholde sig mere konkret til det.

“Derfor ser jeg frem til at finde ud af, hvad de forestiller sig nærmere i forhold til mandatramme, indsættelsesområde og tidshorisont. Det er væsentlige detaljer, som selvfølgelig skal være på plads, inden vi kan forholde os konkret til det,” siger hun til Ritzau.

Tyrkiet indledte storoffensiv efter USA’s tilbagetrækning

Forslaget fra Tyskland kommer efter nogle hektiske uger, hvor USA har trukket sine tropper ud af Syrien. Det fik for to uger siden Tyrkiet til at indlede en storoffensiv mod kurderne i det nordlige Syrien, som allerede har sendt over 300.000 civile på flugt og kostet adskille døde og sårede på begge sider.

Målet har været at nedkæmpe kurdiske militser langs grænsen. Tyrkiet vil etablere et op mod 40 kilometer bredt bælte på Syriens nordøstlige grænse. Den tyske forsvarsminister siger, at hun vil søge støtte, når hun torsdag og fredag deltager i Natos forsvarsministermøde i Bruxelles, og den danske forsvarsminister ser positivt på det tyske forslag.

“Jeg mener, at der både er relevante og interessante tanker i det tyske forslag. Der er stadig terrorister og mennesker, som ikke vil demokrati, og som er villige til at begå brutale overgreb. Vi bliver nødt til at forholde os til, at den udfordring stadig består, og den kamp er Danmark en del af,” siger Trine Bramsen til Ritzau.

Andre læste også

Statsrevisorerne udtaler skarp kritik af Forsvarsministeriets materielanskaffelser

Statsrevisorerne retter en skarp kritik mod Forsvarsministeriet. Det sker på baggrund af en undersøgelse fra Rigsrevisionen, som viser, at Forsvarsministeriets større anskaffelser i snit er 4,5 år forsinket, og at »flere af anskaffelserne ikke har levet op til det planlagte indhold«. Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt mandag. Statsrevisorerne retter...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

1 kommentar

guest
1 Kommentar
Flest upvoted
Nyeste Ældste
Feedback
Læs alle kommentarer
Kim René Jensen
Læser
Kim René Jensen
23. oktober 2019 11:51

Europa gør hvad de plejer.. sover i timen.. og retter så op når skaden er sket med nogle “fredsbevarende styrker”