spot_img

Bisserup fjerner Hans-Christian Mathiesen som chef for Hærkommandoen

Generalmajor Hans-Christian Mathiesen vender ikke tilbage til stillingen som chef for Hærkommandoen. Det står klart efter en chefrokade i Forsvarets øverste ledelse. I stedet bliver han erstattet af generalmajor Michael Lollesgaard, der tiltræder fra en stilling som chef for FN’s mission i Yemen.

Efter længere tids usikkerhed om den fremtidige konstellation af Hærens ledelse har Forsvaret i dag meldt ud, at Hans-Christian Mathiesen ikke vender tilbage til som chef for Hærkommandoen. I stedet afløses han permanent af generalmajor Michael Lollesgaard, der tiltræder fra 1. september. Lollesgaard kommer fra en stilling som chef for FN’s mission i Yemen.

”Jeg er sikker på, at Michael er den helt rigtige til at stå i spidsen for løsning af hærens mange, store og vigtige opgaver, herunder implementering af forsvarsforliget i Hæren i de kommende år. Jeg er tilfreds med at kunne præsentere en afklaring omkring ledelsen i Hærkommandoen,” siger forsvarschef Bjørn Bisserup til Forsvarets hjemmeside.

Generalmajor Kenneth Pedersen, der siden 31. januar i år har fungeret som midlertidig chef for Hærkommandoen, vender samtidig tilbage som chef for Operationsstaben, oplyser Forsvaret.

Kan ikke vente på endelig afgørelse

Den detroniserede hærchef Hans-Christian Mathiesen blev fritaget for tjeneste i oktober sidste år, hvor Auditørkorpset indledte en formel undersøgelse af ham. Den blev indledt som følge af OLFI’s afsløringer af muligt embedsmisbrug og grov pligtforsømmelse. Mathiesen er i dag sigtet for i flere tilfælde at have misbrugt sin stilling til at fremme sin kærestes karriere.

Selvom Mathiesen fortsat kun er sigtet, og sagen stadig undersøges af Auditørkorpset, vil Forsvaret altså ikke vente på den endelige afgørelse og fjerner nu Mathiesen fra sin stilling. Han placeres i Forsvarskommandoen, indtil sagen er afsluttet, oplyser Forsvaret.

Også i stillingen som Danmarks Militære Repræsentant til Nato og EU (DAMIREP) er der udskiftning. Her er det den hidtidige chef for Forsvarsstaben, generalløjtnant Max Arthur Lund Thorsø Nielsen – eller blot MALT – der bliver ny mand på posten. Også han tiltræder 1. september og får i forbindelse med udnævnelsen roser med på vejen af forsvarschef Bjørn Bisserup.

“MALT har ydet en kæmpe indsats i sin funktion som chef for Forsvarsstaben, og vil med sin baggrund, erfaring samt tidligere tjeneste være Danmark et stærkt kort i NATO og EU,” lyder roserne til den ny DAMIREP.

Den ledige stilling som chef for Forsvarsstaben vil blive slået op snarest muligt.

Andre læste også

Her er nødråbet til ministeren og departementschefen fra piloterne

Abonnement
Forsvarsminister Troels Lund Poulsen og departementschef Pernille Langeberg har mandag den 22. april modtaget et brev fra 30 unge piloter med rubrikken: "Et flyvevåben i afvikling - nødråb fra piloter". Læs brevet her ... 22.04.2024 Emne: Et flyvevåben i afvikling – Nødråb fra piloter Til: Forsvarsminister Troels Lund Poulsen, Forsvarsministeriets Departementschef, Pernille...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer