spot_img

Præsident Trump besøger Danmark for at diskutere sikkerhedspolitik

USA’s præsident Donald Trump besøger Danmark den 2.-3. september, hvor han bl.a. skal møde statsminister Mette Frederiksen. Sikkerhedspolitik og Arktis bliver hovedemnerne, oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. Det er fjerde gang, at en siddende amerikansk præsident besøger Danmark.

Dronning Margrethe bliver vært, når USA’s præsident Donald Trump den 2.-3. september besøger Danmark på et officielt statsbesøg. Det er dronningen, som har inviteret den amerikanske præsident, som ud over at møde den danske kongefamilie også vil mødes med statsminister Mette Frederiksen (S).

Ifølge Statsministeriet vil Mette Frederiksen og Donald Trump diskutere sikkerhedspolitik, Arktis og fremme af samhandel og investeringer under deres møde, som i høj grad kommer til at handle om Danmarks forsvar – ikke mindst i og omkring Grønland.

“Jeg ser frem til at møde den amerikanske præsident i Danmark, hvor vi vil drøfte globale emner af fælles interesse, og hvordan vi sammen kan styrke samarbejdet mellem Danmark og USA inden for blandt andet sikkerhedspolitik, arktiske spørgsmål og fremme af samhandel og investeringer. USA er Danmarks vigtigste og stærkeste allierede i Nato. Vores soldater står skulder ved skulder i verdens brændpunkter og i forsvaret for Europas sikkerhed,” siger Mette Frederiksen i en pressemeddelelse.

Tre siddende amerikanske præsidenter har besøgt Danmark

Det er fjerde gang, at en siddende amerikansk præsident aflægger besøg i Danmark. Det første besøg fandt sted i 1997, da præsident Bill Clinton var på statsbesøg og bl.a. talte til folket på Højbro Plads i København. Otte år senere i 2005 modtog dronningen præsident George W. Bush, da han landede med helikopter i Fredensborg Slot. Her skrev han traditionen tro sin signatur i en af slottets glasruder, ligesom han blev fejret med lagkage på grund af sin fødselsdag under den officielle middag.

I 2009 modtog dronningen præsident Barack Obama, som var i Danmark i forbindelse med IOC-topmødet og senere i forbindelse med klimatopmødet (COP15) i København. Den anden vej besøgte daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) præsident George W. Bush i Det Hvide Hus i 2002. I 2006 var han inviteret til besøg hos Bush i Camp David, og i 2008 var han inviteret til at møde Bush på dennes private ranch i Texas.

I 2016 besøgte daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) præsident Obama i Det Hvide Hus, og i marts 2017 var det den siddende præsident Donald trump, som tog imod Lars Løkke Rasmussen samme sted.

Under besøget i Danmark vil præsident Trump desuden mødes med formanden for Naalakkersuisut og med den færøske lagmand.

Andre læste også

»Vi skal gøre det, vi skal for at forsvare Europa«

Abonnement
Statsminister Mette Frederiksen glæder sig ved Nato-mødets afslutning over, at Nato står samlet i støtten til Ukraine. Hun afviser også, at præsident Bidens tydelige tegn på alderdom fylder, når Nato-lederne forhandler. Han leder på ganske fin vis, siger hun. Nato-topmødet i Washington er slut. Men allerede inden præsident Bidens afsluttende...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer