spot_img

Pilot omkommet i kollission mellem to Eurofightere i Nordtyskland

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

En tysk jagerpilot omkom mandag, da to Eurofigther Typhoons stødte sammen under en træningsmission i Nordtyskland. Begge piloter skød sig ud med katapult, men kun den ene overlevede. Han blev reddet ned fra et træ, hvor han hang i sin faldskærm.

Det gik helt galt, da tre tyske Eurofighter Typhoons mandag gennemførte en træningsmission over Müritz i Nordtyskland. To af jagerflyene kolliderede i luften, og begge piloter formåede at skyde sig ud med katapult. Men kun den ene pilot overlevede. Det bekræfter det tyske forsvar Bundeswehr på twitter tirsdag morgen.

“Forsvarsminister von der Leyen udtrykte sin medfølelse med de pårørende til den afdøde pilot, og vi sørger også,” skriver Bundeswehr i sit tweet, som du kan se her:

Det ene fly styrtede ned i en skov, mens det andet fly styrtede ned i en lille by små 10 km fra det andet fly, oplyser indenrigsministeriet i Mecklenburg-Vestpomern. Den overlevende pilot blev fundet hængende i sin faldskærm i et træ og blev reddet ned af et omfattende redningshold. Du kan se redningsaktionen i videoen her:

Artiklen fortsætter under videoen …

“Alle tre fly var uarmerede, og af ukendte årsager ramte de to Eurofightere hinanden efter 20 minutter,” forklarede chefen for det tyske luftvåben, Ingo Gerhartz, efterfølgende.

De to fly deltog sammen med en tredje Eurofighter Typhoon i en øvelse, som var begyndt kl. 14.00, og kollissionen skete ifølge BBC ca 20 minutter efter take-off. Den tredje pilot så kollissionen over Fleesensee og meldte om to faldskærme i luften.

“Ifølge den tredje pilot, som selvfølgelig stadig er chokeret, kunne han se de to faldskærme i luften koblet sammen med katapultsæderne. Han bekræftede, at han kunne se begge faldskærme,” siger Igo Gerhartz.

De to tyske Eurofighter Typhoons kolliderede over Müritz 70 km syd for Rostock. GoogleMaps

Andre læste også

Forsvarets genrejsning kræver en fordomsfri tilgang fra alle parter

DEBAT: Forsvaret står et sted, hvor den politiske og den militære sfæres indbyrdes relation er i fare for at stå i vejen for en historisk genopretning. For at den kan føres ud i livet, skal der derfor ikke kun ses på organiseringen af forsvarsområdet, men på kulturen, som man...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer