Patrick Shanahan opgiver drømmen om at blive USA’s forsvarsminister

0
Patrich M. Shanahan stopper so USA's fungerende forsvarsminister, efter at FBI ikke har kunnet sikkerhedsgodkende ham pga. et ni år gammelt voldeligt forhold i sit tidligere ægteskab. Foto: Department of Defense/Sergent Amber I. Smith

USA’s fungerende forsvarsminister, Patrick m. Shanahan, har opgivet sit kandidatur til posten som permanent minister, efter at FBI ikke har kunnet sikkerhedsgodkende ham. For ikke at rippe op i et gammelt sår trækker Patrick Shanahan sig. Ny fungerende forsvarsminister bliver Mark Esper.

Patrick S. Shanahan trækker sit kandidatur til at blive USA’s næste forsvarsminister. Det meddelte præsident Donald Trump tirsdag. Patrick M. Shanahan har været fungerende forsvarsminister, siden general James Mattis trak sig ved årsskiftet efter uoverensstemmelse med præsident Trump om den sikkerhedspolitiske kurs.

»Den fungerende forsvarsminister Patrick Shanahan, der har udført et fantastisk arbejde, har besluttet, at han ikke vil gå videre i nomineringsprocessen (som minister, red.), så han kan bruge mere tid med sin familie,« skriver Donald Trump på Twitter.

Patrick Shanahan hart ikke lagt skjul på, at han gerne ville være permanent forsvarsminister, og Donald Trump har gentagne gange sagt, at han gerne ville have Shanahan som sin forsvarsminister. Han skulle blot igennem en sikkerhedsgodkendelse hos FBI. Men sikkerhedsgodkendelse trak ud.

Mellemrurbrik

Gennem flere uger har rygterne svirret i Washington om, at der lå en gammel voldssag bag den manglende godkendelse, som blev ved med at trække ud. Ifølge USA Today drejer det sig om en gammel voldssag fra 2010, hvor Patrick Shanahan angiveligt skulle have slået sin eks-kone i maven, og hans søn skulle have tævet hende til blods med et baseball bat. Den slags ser ikke godt ud for forsvarsminister.

»Dårlige ting kan ske i gode familier … og dette her er en tragedie, virkeligt,« sagde Patrick Shanahan til Washington Post kort efter Donald Trumps tweet.

Dermed står USA på sjette måned uden en permanent forsvarsminister, og det samtidig med at spændingerne stiger i forhold til Iran. Som erstatnign har Donald Trump besluttet at indsætte Mark Esper som fungerende forsvarsminister, ind til der er fundet en permanent løsning.

Du kan læse hele historien om Patrick M. Shanahan i amerikanske thehill.com her.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer