Dronningen fratager Christian Kjær alle kongelige titler efter betinget dom

0
Dronningen har frataget Christian Kjær alle titler, efter at han i februar fik en betinget dom på 30 dages fængsel og en bøde på 10.000 kr. for at have nægtet at følge anvisningerne fra en trafikofficial og efterfølgende at have skubbet til ham med sin bil. Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

En betinget dom for påkørsel og ikke at følge en trafikofficials henvisninger koster erhvervsmanden og advokaten Christian Kjær dyrt. Som konsekvens har dronningen frataget ham titlerne som kammerherre, hofjægermester og Ridder af Dannebrogordenen.

Det blev en dyr tur for erhvervsmanden og advokaten Christian Kjær, da han sidste sommer en lørdag morgen tog sin hustrus blå Tesla for at køre en tur til bageren i Hørsholm efter rundstykker og kanelsnegle. Her mødte han en afspærring pga. et lokalt cykelløb. Men i stedet for at vende op, nægtede Christian Kjær ifølge Ekstra Bladet at følge en trafikofficials anvisninger.

Han fortsatte derfor – i meget lav fart – fremad og påkørte manden. Det blev Christian Kjær i marts idømt 30 dages betinget fængsel for og idømt en bøde 10.000 kr. Men hvad værre var, at han dermed også overskred dronningens grænser, og det har majestæten nu taget konsekvensen af.

Dronningen har ifølge Ekstra Bladet frataget Christian Kjær sine kongelige titler som henholdsvis kammerherre og hofjægermester, ligesom han har fået inddraget sin Dannebrogorden af første grad.

Er det noget, vi genkender fra den seneste tid?

Dermed demonstrerer dronningen, at det ikke bare er ord, når hun taler om at opføre sig ordentligt. Når selv en mangeårig ven af kongehuset og nær jagtkammerat med den nu afdøde prins Henrik bryder loven og modtager en betinget dom, er man med dronning Margrethe som regent ikke længere værdig til at smykke sig med royale fjer.

Hvis nogle skulle have glemt hendes løftede pegefinger i årets nytårstale, bringer OLFI gerne en venlig påmindelse. Ordene faldt nytårsaften efter et år, som bød på skandaler om hvidvask i Danske Bank og ikke mindst fritagelsen af hærchef og generalmajor Hans-Christian Mathiesen, som i dag bliver efterforsket af Auditørkorpset sigtet for brud på den militære straffelov om magtmisbrug og pligtforsømmelse.

»Vores fælles styrke næres ved, at vi har respekt for vore medmennesker og viser tillid til hinanden, for vi har alle et ansvar for fællesskabet. Det er selve vort samfunds rødder. Hvis rødderne er syge, kan træet ikke stå, og det vil tage mange år for et nyt træ at vokse sig stærkt. Derfor er det alvorligt, hvis nogle, som er en vigtig del af vort samfund, tager for let på deres ansvar og svigter deres forpligtelser. Er det noget, vi genkender fra den senere tid? Med betroede positioner følger et særligt ansvar og en særlig pligt til at gøre sit bedste, dér hvor man er sat. Det gør mig trist, hvis moralen skrider. Hvad bliver der så af almindelig anstændighed? Man skal kende forskel på dit og mit, på rigtigt og forkert. Det burde ikke være så svært,« sagde dronningen nytårsaften.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer