spot_img

Nordkorea tester kortrækkende missiler øst for den koreanske halvø

For første gang siden 2017 gennemførte Nordkorea ifølge Sydkorea tidligt lørdag en række missiltests i farvandet øst for den koreanske halvø. Våbenafprøvningerne kommer, efter at nedrustningsforhandlingerne mellem USA og Nordkorea gennem længere tid har stået stille.

Lørdag morgen dansk tid gennemførte Nordkorea en række affyringer af uidentificerede, kortrækkende missiler, der alle landede i vandet øst for landets kyst. Affyringerne markerer styrets første missiltest siden afprøvningen af et interkontinentalt ballistisk missil i november 2017. Det skriver nyhedsbureauet AP på sin hjemmeside.

De nye prøveaffyringer tolkes som et tegn på en stigende frustration over de kuldsejlede forhandlinger med USA, der, til gengæld for nordkoreansk nedrustning, skulle resultere i, at en række sanktioner mod Nordkorea blev løftet. Fra amerikansk side har man imidlertid hidtil afvist de nordkoreanske nedrustningsforslag som værende utilstrækkelige.

Der spekuleres nu i, om Nordkorea, i et forsøg på at lægge yderligere pres på USA, vil gennemføre flere missilaffyringer de kommende uger, forklarer professor Nam Sung-wook, der leder afdelingen for nordkoreanske studier ved Korea University.

”Nordkorea ønsker at sige, at de har missiler og atomvåben til at imødegå de amerikanskledede sanktioner. De kan affyre kortrækkende missiler et par gange mere denne måned, og der er ingen garanti for, at de ikke vil affyre et mellemdistancemissil næste måned,” forklarer han til AP.

Situationen i Nordkorea følges tæt af både USA og Sydkorea. Den sydkoreanske udenrigsminister, Kang Kyung-wha, har allerede drøftet sagen telefonisk med sin amerikanske kollega Mike Pompeo, ligesom flere højtstående embedsmænd fra de to lande er i løbende dialog og moniterer situationen.

Også Japan, der flere gange har været overfløjet af nordkoreanske missiler, følger situationen tæt. Herfra er meldingen, at missilerne denne er landet tilpas langt fra landets kyst til, at man vil foretage sig yderligere i sagen. Samtidig arbejder landets premierminister, Shinzo Abe, på at stable et topmøde med den nordkoreanske leder, Kim Jong-Un, på benene.

Det er endnu uvist, om missilaffyringerne får konsekvenser for Nordkorea i form af yderligere sanktioner.

Andre læste også

Et kriseramt Boeing retter blikket mod Europa og udvider på hjemmebanen

Abonnement
REPORTAGE: Boeings civile forretning står i problemer til halsen, men koncernens forsvarsgren øjner store salg til et oprustningsvilligt Europa. Senere på måneden viser Boeing sine produkter frem på flyshowet i Farnborough, og som en del af optakten inviterede flygiganten OLFI og en række andre europæiske og amerikanske forsvarsmedier på...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer