spot_img

OLFIs redaktør ansætter sin bror i eftertragtet lederstilling

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

APRILSNAR!: Christian Ernstved-Rasmussen er navnet på OLFIs nye daglige leder. Han har aldrig beskæftiget sig med journalistik og har ingen erfaring med medier. Til gengæld er han redaktørens bror, og det trumfede de øvrige kandidater, som dog ikke kendte til stillingen, da den aldrig blev slået op.

OLFI oplever i disse år en rivende udvikling fra en lille opstartsvirksomhed til et etableret medie med en hastigt voksende omsætning. Den positive udvikling har længe gjort det klart, at der er behov for at udvide besætningen. Vigtigst har det været at finde en fremtidig daglig leder, som dels kan agere som direktør med sans for journalistik og medier – og med opgaven at iværksætte nye initiativer inden for salg og marketing.

Manden er nu fundet, og det er med både stolthed og glæde, at jeg kan præsentere Christian Ernstved-Rasmussen. Han er 50 år og kommer fra en stilling som daglig leder af sit eget rejsebureau og ved derfor bedre end nogen, hvordan man lever et liv i hængekøjen. Det kan der ind i mellem være brug for.

Hos OLFI har vi den personalepolitik, at alle stillinger skal slås op i fri konkurrence for altid at sikre den bedste mand i jobbet. Kravet er ufravigeligt, med mindre at nære relationer i form af koner, kærester, elskere, forældre, bedsteforældre, børn, børnebørn, svigerbørn, niecer, nevøer, svogre, svigerinder, fætre, kusiner, naboer, studiekammerater, slyngveninder eller andre nære relationer kandiderer til et job. I så fald vil en ansøgningsrunde være spild af både vores og potentielle kandidaters tid – vi ved jo, hvem vi vil have. Chefen sætter holdet, og det er mig.

Har en spraglet og kulørt baggrund

Christian Ernstved-Rasmussen har i løbet af de seneste år fået gennemført en laseroperation på øjnene, og han har derfor et skarpt blik på fremtiden. Han har aldrig beskæftiget sig med journalistik, har ingen erfaring med medier og har i det hele taget en spraglet og kulørt baggrund. Til gengæld er han redaktørens bror, og det trumfede de øvrige potentielle kandidater, som dog ikke kendte til stillingen, da den aldrig blev slået op.

Der var en bedre kvalificeret kandidat til jobbet, som var meget egnet og svær at argumentere uden om ved opslag, men i et større perspektiv passede min bror bare bedre. Det var et krav, at han skulle have gennemført eller være optaget på OLFIs interne Master i Medier. Christian Ernstved-Rasmussen klarede som udgangspunkt ikke cuttet, men med lidt kreativ justering af optagelseskriterierne og en afvisning af en besparelse på den interne uddannelse er han nu en del af det hold, som begynder til efteråret – hvilket giver lidt ekstra i kvalifikationstillæg og en øget husstandsindkomst i nærheden af de 90.000 kr. på årlig basis.

Den nye daglige leder er således beordret i stillingen, som giver ham en klækkelig løn og rejsen til og fra redaktionen betalt. Det manglede bare, når man tager i betragtning, hvor mange gange, han har passet redaktørens ikke altid lige artige søn.

Nu skal man dog ikke kaste med håndgranater, når man selv bor i en ammunitionsbunker. Som redaktør på OLFI er jeg om nogen klar over, at valget af min bror i den eftertragtede stilling kan give anledning til murren i krogene, sladder og slesk tale. For at undgå rygtedannelse har vi på redaktionen derfor valgt at spille med åbne kort, da transparens og gennemsigtighed er afgørende for læsernes tillid.

Blev afsløret på grund af sit store grin

Vi billeddokumenterer derfor nedenfor, at den nye daglige leders kompetencer ikke er taget ud af den blå luft. Lønmæssigt bliver Christian Ernstved-Rasmussen ansat som F401 (Familie), hvilket sikrer ham en årsløn, hvor han ikke behøver at tænke på, om han har råd til at købe økologisk.

Christian Ernstved-Rasmussen har gennem sine mange år i rejsebranchen fløjet kloden tynd, ligesom han har optrådt i mange forklædninger. Det har fra tid til anden fået omgivelserne til at opfatte ham som en moderne udgave af James Bond, ligesom mere end en enkelt mellemøstligt udseende har mistænkt ham for at være udsendt som agent for FE.

Han er hurtig til hest, på cykel, på knallert og ATV/Quad. Når han skyder med skarpt, rammer han, og er man i tvivl om humøret, bærer han gerne et halssmykke, som afslører hans sindstilstand. Han har forsøgt at infiltrere den internationale kokkestand, men blev afsløret på grund af sit lidt for store grin.

På søen står han ved roret af ”MC Kaj”, han kender forskel på styrbord og bagbord, luv og læ, og kalder man på ham, svarer han med et ”halløj”. Han har lige som redaktøren sunget i drengekor og optrådt i operaer på Det Kgl. Teater, hvilket der dog er sat en stopper for – for længst. Han kan bære både skæg og blå briller, og nogle gange tror man ligefrem på, hvad han siger.

Christian Ernstved-Rasmussen begynder i sit nye job på OLFI den 1. april.

OBS: Denne artikel var en aprilsnar.

Christian Ernstved-Rasmussen har en spraglet baggrund og er mere end en enkelt gang blevet mistænkt for at være agent for FE. Collage: OLFI

Andre læste også

Forsvarets genrejsning kræver en fordomsfri tilgang fra alle parter

DEBAT: Forsvaret står et sted, hvor den politiske og den militære sfæres indbyrdes relation er i fare for at stå i vejen for en historisk genopretning. For at den kan føres ud i livet, skal der derfor ikke kun ses på organiseringen af forsvarsområdet, men på kulturen, som man...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer