spot_img

DR sender ærlige, iskolde og fængende udsendelser om Arktisk Kommando

Debatindlæg

Debatindlægget er udtryk for skribentens egne holdninger.

Torsdag sendte DR første afsnit af en dokumentarserie om Arktisk Kommando. Vi fulgte en eftersøgning af en savnet person og var med til optagelsesprøverne for at komme til Grønland. En medrivende og inspirerende dokumentar, som giver Forsvaret ubetalelig reklame.

Glem alt om usynlig og manglende ledelse, nepotisme, vennetjenester og kammerateri. Torsdag aften fik Forsvaret den bedste reklame, som Forsvaret overhovedet kunne få, da DR sendte det første af fire afsnit i en dokumentarserie om Arktisk Kommando.

Her sad man fængslet foran tv-skærmen, mens hundeslæder, fly, skibe og mænd med hjertet det rette sted, med mod og udholdenhed serverede underholdning i verdensklasse. Arktisk Kommando leder Forsvarets indsats indsat i den nordligste del af kongeriget, og det er ikke en tjeneste for Forsvarets medarbejdere som hjemme i det regnvejrskedelige Danmark.

Arktisk byder på ekstreme kuldegrader, uendelige vidder med sne og hundredevis af kilometer til nærmeste bebyggelse. Her spiller vind og vejr en afgørende rolle for liv og død, succes og fiasko, og det formår DR på bemærkelsesværdig dygtig vis at illustrere med fængende billeder fra de barske operationer.

Torsdag var vi med om bord i et Challengerfly, som i regi af Luftgruppe Vest blev indsat i det sydlige Grønland for at lede efter en 21-årig forsvunden rypejæger. Men vi var også med til optagelsesprøverne i Frederikshavn for de unge mænd, som drømmer om at få to år på Grønland med Siriuspatruljen eller som stationsspecialist på en af Forsvarets øde beliggende stationer.

Du kan se alle udsendelserne på DR’s hjemmeside her.

Andre læste også

Striden mellem jakkesæt og uniformer har udviklet sig til »borgerkrig«

Abonnement
INTERVIEW. Håndteringen af fregatsagen udstiller den gensidige mistillid mellem politikere, officerer og embedsmænd, der gennemsyrer forsvarsområdet. Det mener politisk analytiker Lars Trier Mogensen, som samtidig peger på, at Elbit-sagen i sig selv kunne have kostet Flemming Lentfer jobbet. Til syvende og sidst skal der dog andet og mere til...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer