Afdød dansk soldat venter på 12. døgn på at blive fløjet til Danmark

0
Danske soldater springer fra et C-130J Herculesfly med den runde T10 faldskærm. Arkivfoto: Forsvaret

Det er snart to uger siden, at en dansk jægersoldat omkom i en tragisk faldskærmsulykke i USA. Men hjemtransporten trækker ud og håndteres af Europæiske Rejseforsikring. Normal procedure ved arbejdsulykker, siger Forsvaret.

På mandag er det to uger siden, at en dansk jægersoldat omkom under tragiske omstændigheder i forbindelse med et faldskærmsspring under en øvelse i USA. Mens det normalt går forholdsvis hurtigt med at få en falden dansk soldat hjem fra en krigszone, ser tingene anderledes ud, når der som i dette tilfælde er tale om en arbejdsulykke. Den danske jægersoldat er således endnu ikke fløjet til Danmark, og transporten er endnu ikke planlagt.

“Der skal være en dødsattest, før man kan få udleveret et ligpas, og det er, hvad vi venter på. Vi skubber på og gør, hvad vi kan,” siger Torben Kjeldsen, som er presseofficer i Forsvarskommandoen.

Da der er tale om en arbejdsulykke, er det heller ikke Forsvaret, som arrangerer hjemtransporten. Det gør derimod Europæiske Rejseforsikring.

“Man kan ikke sammenligne hændelsen med en soldat, der falder i krig. Der er tale om en arbejdsulykke, og derfor kører det gennem forsikringsselskaberne. Det er helt normal procedure,” siger Torben Kjeldsen.

Han oplyser videre, at der er udpeget personel, som vil følge den afdøde soldats båre under hjemtransporten. Det vides ikke, hvornår den afdøde danske soldat kan blive transporteret til Danmark.

RETTELSE: Det fremgik indledningsvis af artiklen, at Forsvaret på grund af økonomi skulle have afvist at lade personel fra Jægerkorpset følge båren til Danmark. Dette er ikke korrekt. OLFI beklager fejlen.

guest
0 Kommentarer
Inline Feedback
Læs alle kommentarer