spot_img

Afdød dansk soldat venter på 12. døgn på at blive fløjet til Danmark

Det er snart to uger siden, at en dansk jægersoldat omkom i en tragisk faldskærmsulykke i USA. Men hjemtransporten trækker ud og håndteres af Europæiske Rejseforsikring. Normal procedure ved arbejdsulykker, siger Forsvaret.

På mandag er det to uger siden, at en dansk jægersoldat omkom under tragiske omstændigheder i forbindelse med et faldskærmsspring under en øvelse i USA. Mens det normalt går forholdsvis hurtigt med at få en falden dansk soldat hjem fra en krigszone, ser tingene anderledes ud, når der som i dette tilfælde er tale om en arbejdsulykke. Den danske jægersoldat er således endnu ikke fløjet til Danmark, og transporten er endnu ikke planlagt.

“Der skal være en dødsattest, før man kan få udleveret et ligpas, og det er, hvad vi venter på. Vi skubber på og gør, hvad vi kan,” siger Torben Kjeldsen, som er presseofficer i Forsvarskommandoen.

Da der er tale om en arbejdsulykke, er det heller ikke Forsvaret, som arrangerer hjemtransporten. Det gør derimod Europæiske Rejseforsikring.

“Man kan ikke sammenligne hændelsen med en soldat, der falder i krig. Der er tale om en arbejdsulykke, og derfor kører det gennem forsikringsselskaberne. Det er helt normal procedure,” siger Torben Kjeldsen.

Han oplyser videre, at der er udpeget personel, som vil følge den afdøde soldats båre under hjemtransporten. Det vides ikke, hvornår den afdøde danske soldat kan blive transporteret til Danmark.

RETTELSE: Det fremgik indledningsvis af artiklen, at Forsvaret på grund af økonomi skulle have afvist at lade personel fra Jægerkorpset følge båren til Danmark. Dette er ikke korrekt. OLFI beklager fejlen.

Andre læste også

»Hver gang Putin har eskaleret, er vi kommet rendende med for lidt og for sent«

Abonnement
INTERVIEW. Det er mange år siden, Anders Fogh Rasmussen indstillede sin parlamentariske karriere og satte sig for bordenden som generalsekretær i Nato. Nu er han en fri fugl, og det kommer særligt i udtryk i Venstre-koryfæets udtalte og uforbeholdne støtte til Ukraine. Vesten skal træde mere i karakter og...

 

Alle er velkomne til at kommentere, men kommentarer bliver først offentliggjort efter redaktionens godkendelse. Kommentarer uden kommentatorens fulde navn vil blive slettet.

Kommentér artiklen ...

 

 

guest
0 Kommentarer
Feedback
Læs alle kommentarer